Doi sârbi au pescuit ilegal în apele teritoriale ale României, la Moldova Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontiera de la Moldova Veche au retinut doi cetateni sarbi care pescuiau ilegal in apele teritoriale ale Romaniei. Patrula politiei de frontiera a observat cu ajutorul camerelor de supraveghere pe Dunare o ambarcatie cu motor pe directia localitatii Moldova Veche, in apele teritoriului romanesc.

In interiorul ambarcatiei se aflau doua persoane care pescuiau utilizand plase si diferite unelte.

Astfel, echipajul de la supraveghere a luat legatura cu echipajul ambarcatiei politiei de frontiera, care s-a deplasat in zona. Acestia din urma au retinut cele doua persoane care nu vorbeau limba romana si nici nu aveau asupra lor vreun document de identitate si le-au  condus la sediul sectorului Moldova Veche pentru verificari.

„Persoanele prinse la pescuit au fost identificate ca având vârsta de 65 ani si de 52 ani, cetateni sarbi, de sex masculin, care pescuiau ilegal in apele teritoriale ale Romaniei. Din declaratiile facute in prezenta interpretului, cei doi si-au justificat fapta afirmand ca s-au deplasat in apele Romaniei pentru a strange plasele purtate de vant si de curentii fluviali”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni.

In consecinta, celor doi sarbi li s-a intocmit lucrare penala pentru infractiunile savarsite si urmeaza a fi inapoiati autoritatilor vecine, conform prevederilor legale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite