Multă răbdare pentru parcări noi în Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sfârşitul lunii august, o zonă din centrul oraşului este tranformată în şantier pentru a face mai mult loc automobilelor. Reşiţenii din centrul oraşului au început goana după un loc de parcare, după ce administraţia locală le-a cerut să-şi mute maşinile.

De la sfârşitul săptămânii trecute, pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918 au fost începute lucrările pentru reamenajarea zonei. „Vor fi reamenajate trotuarele şi înlocuite bordurile. De asemenea, se vor amenaja şi noi locuri de parcare, iar zona va fi înfrumuseţată cu flori“, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Administraţia locală a trimis cetăţenilor din zonă o adresă prin care le cere să nu mai parcheze autoturisme mai ales în apropierea serviciului de Taxe şi Impozite Reşiţa. Acest fapt îi deranjează pe reşiţeni pentru că în fiecare zi sunt nevoiţi să fugă după un loc de parcare. „Mă deranjează faptul că sunt nevoită în fiecare seară să-mi caut alt loc de parcare pentru că în faţa blocului meu se lucrează. Sper ca această situaţie să nu dureze foarte mult “, a spus Cornelia Cuzmanovici, unul dintre locatarii din zonă.

Zone de evitat

Un alt locatar a fost la un pas să primească amendă pentru că îşi parcase maşina pe un loc plătit. „Norocul meu a fost că eram prin apropiere şi mi-am mutat maşina. Altfel mă trezeam cu o amendă. Va fi o adevărată bătălie pe locurile de parcare până se va rezolva situaţia“, a spus unul dintre reşiţenii care îşi parcau de obicei maşina pe 1 Decembrie. Deranjaţi sunt şi cei care vin la terasele de pe strada 1 Decembrie. „Abia am găsit loc de parcare. Până nu se termină lucrările o să evit zona, mai ales că este o gălăgie infernală de la utilaje“, a spus Alexandru Petruţ din Reşiţa. Lucrări de refacere a carosabilului vor fi demarate şi în cartierul Lunca Bârzavei. Sunt vizate străzile Făgăraşului, Progresului, Ţarcului, Al. Herculane, Calea Caransebeşului, precum şi bulevardul Muncii. Reprezentantul Primăriei Reşiţa îi roagă pe reşiţeni să fie răbdători.
„În centrul oraşului, lucrarea va fi finalizată la sfârşitul acestei luni. Disconfortul nu-l puteam evita, dar sper ca reşiţenii să găsească înţelegere, mai ales că rezultatul va fi unul pe măsură“, a spus Mihai Stepanescu, edilul-şef. De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe şi lucrătile la amenajarea pistei de biciclete pe o distanţă de 10 kilometri, investiţie ce se ridică la aproape patru milioane de lei.

Milioane de lei pentru biciclişti

Soluţia adoptată pentru pista de biciclete a fost aprobată pentru fiecare sens unic al bulevardelor A. I. Cuza şi Revoluţia din Decembrie şi pe fiecare trotuar al Căii Timişoarei. Acest proiect este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Municipalitatea solicită o finanţare nerambursabilă în sumă de 2.413.404 lei, reprezentând 79,50 la sută din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar contribuţia proprie reprezintă 20,5 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite