Directorul Moldomin, Iacob Chişărău, a fost condamndat la 4 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații au decis să îl trimită în închisoare pe directorul de la Moldomin, în dosarul „mită la Curtea de Apel Timișoara”.  Directorul general al SC Moldomin SA Moldova Nouă, Iacob Chişărău, fost consilier judeţean, a fost condamnat de către Curtea de Apel Alba Iulia la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi.

Asta, în urma soluţionării dosarului disjuns din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban. Potrivit informațiilor detaliate despre dosarul de corupție și trafic de influență în care este implicat, Iacob Chișărău, acesta mai este pus și la plată de către judecători. Astfel, “instanța obligă pe inculpatul Chişărău Iacob să plătească suma de 1.300 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 de lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.

Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare”, potrivit Curții de Apel Alba Iulia. Deși instanța s-a pronunțat în acest caz încă de zilele trecute, directorul general al Moldomin, Iacob Chișărău, a apărut astăzi, la serviciu. „L-am văzut de dimineață, este la lucru, dar nu îl pot găsi să vi-l dau să vorbiți cu dumnealui”, a declarat una dintre angajatele de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă, care a răspuns la telefonul societății, azi dimineață. Deși refuză să dea declarații de presă, acesta a recunoscut în fața magistraților toate acuzele care i-au fost aduse. 

Ce interdicții are Chișărău
În timp ce avocatul din oficiu, plătit din banii statului se gândește dacă declare sau nu recurs, Iacob Chișărău s-a ales cu mai multe interdicții, în același dosar. Curtea de Apel Alba Iulia îi interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi  dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Următoarea instanță care va analiza dosarul, în cazul depunerii unui recurs este Înalta Curte de Casație și Justiție din București.

Chișărău, implicat și într-un caz de ucidere din culpă
Directorul de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă mai este implicat într-un scandal, după ce în luna mai a anului trecut a omorât trei tineri studenți, care veneau acasă de la Timișoara. Dosarul în acest caz însă, nu este trimis încă în judecată, spre nemulțumirea familiilor victimelor. „S-au cerut tot felul de expertize, care au întârziat trimiterea dosarului în judecată. Acum, expertizele sunt gata, dar noi am contestat-o pe cea privind starea de sănătate a inculpatului”, a spus Vlad Hosu, avocatul celor trei familii, care și-au pierdut copiii în tragica zi de 06 mai 2011.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite