Hoţii mărunţi ai crizei au năvălit în domeniul sanitar din Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa a fost prădat de un monitor LCD şi o unitate. Hoţii, care cunoşteau terenul pentru că erau donatori, nu au apucat să plece cu „captura” pentru că jandarmii au ajuns imediat.

Securitatea instituţiilor de sănătate din Reşiţa este tot mai des pusă în pericol de interlopi locali sau hoţi mărunţi care vor să se îmbogăţească de pe spatele sărăciei sistemului de sănătate. În urmă cu aproximativ o lună, doi pacienţi au vandalizat Unitatea de Primire a Urgenţelor, supăraţi că medicii de acolo s-au mişcat „prea lent” cu trimiterea pe care urma să le-o facă spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

În noaptea de luni spre marţi a avut loc un alt incident care i-a pus pe gânduri pe medici. Centrul de Transfuzie Sanguină a fost prădat chiar de donatori. „Au forţat geamul clădirii şi au ştiut exact unde să caute, în ideea că vor găsi bunuri sau bani. Cei doi sunt donatorii noştri. Probabil căutau bonurile care, potrivit legii, se dau fiecărui om care vine la noi să doneze sânge”, a spus medicul Rodica Neaga, alertată în miez de noapte să vină de urgenţă la serviciu pentru că a avut loc o spargere.

Prejudiciu recuperat

Jandarmii au ajuns imediat la faţa locului şi au reuşit să îi prindă pe cei doi infractori, de 19 ani, care au abandonat monitorul şi unitatea. „S-au întocmit actele premergătoare cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor”, a spus Marius Săndulescu, reprezentantul Biroului de Relaţii cu Presa din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Acesta a adăugat că în multe situaţii patrulele mobile de jandarmi au de-a face cu hoţi de calibrul celor care au dat atacul la Centrul de Transfuzii. „Periodic, patrulele noastre reţin câte un reşiţean care fură din mâncare din supermarketurile din oraş. Indiferent cât de mare este prejudiciul, hoţii riscă aceeaşi pedeapsă”, a adăugat Marius Săndulescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite