Soluţie temporară pentru gunoi: se redeschide groapa de la Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Groapa de la Reşiţa se redeschide pentru un an, dar deşeurile vor fi împachetate. Singura problemă este că, deşi trei gropi de gunoi s-au închis deja, utilajele pentru balotare nu sunt încă în oraş.

Primarii localităţilor din Caraş-Severin, care până acum duceau gunoiul la groapa de la Bocşa, Anina sau Oţelu-Roşu, sunt nemulţumiţi de faptul că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.), care are ca scop gestionarea deşeurilor şi la care edilii plătesc câte o cotizaţie consistentă, nu au pus până acum în aplicare sistemul de balotare al gunoaielor.

„Acesta trebuia pus în funcţiune încă de acum jumătate de an, dacă oficialii asociaţiei ştiau că se închid cele trei gropi. Acum, optăm de urgenţă pentru o soluţie care la ora actuală nici măcar nu este pusă în practică”, a spus primarul oraşului Bocşa, Mirel Pascu. Până în weekendul care a trecut, oraşul pe care îl conduce a „găzduit” una dintre cele trei gropi tradiţionale. Oficialii de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară nu îşi fac griji că oamenii au rămas cu gunoiul în faţa porţii. „S-a aprobat o soluţie temporară pe un teren de 3.000 de metri pătraţi, la ieşirea din Reşiţa”, a spus preşedintele A.D.I., Tiberiu Pădurean.

În ceea ce priveşte utilajele, acestea sunt în întârziere din alte cauze, nu că planul nu ar fi bine pus la punct.  „Din cauza caniculei, utilajele sunt în întârziere. Sunt restricţii pe drumurile europene şi nu au putut să circule. În cel mai scurt timp, însă, ele vor ajunge la Reşiţa, iar la finele săptămânii sistemul de balotare va fi funcţional”, a adăugat preşedintele A.D.I. Acelaşi calm nu este regăsit la primari, care acum caută gropile care mai sunt funcţionale. „Le ducem la Oraviţa până când se găseşte altă soluţie, deşi ar fi fost ideal ca odată cu închiderea celei de la Bocşa lucrurile să fie clarificate cu sistemul de balotare”, a spus Bogdan Petru, primarul comunei Caraşova. 

Bani pentru închiriere

Utilajele vor fi închiriate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de la un investitor străin, căruia îi va plăti 1,85 milioane de lei până la finele anului. În aceşti bani intră şi procesarea, salariile angajaţilor şi alte cheltuieli curente.

„Taxa pe care o vom plăti noi, ca primărie, este de 27 de lei pe mentru cub. Nu am fost de acord cu ea, dar nu am încotro. Cei care vor avea de suferit, în final, vor fi tot oamenii”, a spus edilul şef de la Bocşa, Mirel Pascu, în timp ce oficialii de la A.D.I. îl asigură că oamenii nu vor avea de suferit.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite