„Gărâna Open”, la a XI-a ediţie în inima Munţilor Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul de tenis a devenit o tradiţie pentru foştii sportivi şi turiştii din zona Semenic. Anul acesta, 14 perechi s-au întrecut în îndemânare la 800 de metri altitudine, în grădina unei case, unde este amenajat terenul pe iarbă.

Treptat, turneul „Gărâna Open” devine un magnet pentru turiştii din zona Semenic, care au auzit deja de celebrele partide de tenis pe iarbă, derulate pe un teren amenajat în incinta unei grădini din comuna cărăşeană. Ce-i drept, nivelul de profesionalism al partidelor nu se ridică la cel de la Roland Garros, însă seriozitatea pe care o afişează concurenţii de fiecare dată când intră pe teren este aceeaşi.

Ideea declanşării unei astfel de competiţii a plecat de la renumita întotătoare a Reşiţei, Adina Schuster, actual antrenor la acest sport. „Iarna, pe Muntele Semenic se desfăşoară Cupa Veteranilor la schi pentru amatori şi, inspirându-mă din acţiunea lor, am zis că ar fi frumos să organizăm şi ceva pe parcursul verii. Cum terenul de tenis era deja amenajat, am dat startul competiţiilor, care se organizează anual, la fiecare sfârşit de iulie”, a spus întotătoarea, pasionată de tenis. În ce îi priveşte pe participanţi, numărul acestora s-a ridicat la ediţia cu numărul XI la 28, atdică 14 perechi. Amatorii de tenis care şi-au luat inima în dinţi să participe la „Gărâna Open” au venit din toate colţurile ţării: Timiş, Argeş, Piteşti sau chiar Bucureşti.

Adaptare la altitudine

Deşi sunt mulţi cei care îşi doresc să participe la turneu, numărul lor este limitat de organizatori. „Numărul nu poate fi foarte mare, din cauza locului îngust. Prin urmare, şi regulile tuneului se adaptează în funcţie de vreme pentru că meciurile se desfăşoară la altitudine şi nu ştim niciodată ce ne rezervă vremea”, precizează organizatorul Dan Neagu. Astfel, spre deosebire de Roland Garros, dacă plouă, oraganizatorii comprimă durata unei partide. Meciurile se joacă pe grupe, pentru ca şi turiştii care nu se pricep foarte bine la tenis să apuce să intre în teren şi să se laude că au participat la turneul „Gărâna Open”. După ce primele două echipe din grupă au reuşit să se califice, urmează seturile „dure”, cele eliminatorii.

Cei care trec de grupe au posibilitatea să joace câte trei meciuri pe turneu. Turiştii sunt atraşi mai ales de zona pitorească a Muntelui Semenic. Spre deosebire de turneele profesioniste, la cel de la Gărîna, în pauza dintre seturi, participanţii pot admira versanţii, au parte de aer curat, gazon îngrijit, plus că, după ce partidele de tenis sunt gata, la pensiune mai pot gusta şi câte o afinată.

Asta, pentru că la tuneu nu sunt medici care să le recolteze probe de sânge şi să îi „sancţioneze” dacă au greşit prea mult cu o seară înainte de partide.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite