Festivalul Gărâna Jazz este magnet pentru turiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși prima zi a festivalului a fost într-o zi lucrătoare, peste 1.000 de turiști au admirat soliștii care urcat pe scena de la poalele Muntelui Semenic. Corturile sunt deja instalate la tot pasul, însă turiștii care vor urca azi la Jazz Gărâna mai au loc ca să instaleze și altele. Organizatorii estimează că anul acesta, peste 7.000 de turiști vor lua bilete ca să asiste la spectacole.

Aseară, organizatorii celui mai aşteptat eveniment de gen din ţară au urat „Bun venit!“ turiştilor veniţi special în Poiana Lupului, unde au ocazia să se delecteze cu muzică de calitate. „Capul de afiş din prima zi a fost Avisai Cohen din Israel. Astăzi sunt două trupe mari: Hiromi featuring Anthony Jackson şi Simon Philips“, a spus Marius Giura, organizatorul festivalului de jazz. De altfel, Hiromi este recunoscută la ora actuală ca fiind una dintre cele mai renumite pianiste pe plan mondial.

CITEȘTE ȘI:

Planul anti-ploaie la Festivalul de la Gărâna

Locurile de cazare la festival au fost deja epuizate



Hiromi

De asemenea, iubitorii de jazz au ocazia anul acesta să o asculte şi pe pianista japoneza Hiromi Uehara devenită celebră datorită virtuozităţii sale, concertelor electrizante şi mixturii de genuri muzicale din compoziţiile sale. Pe lângă concertele de excepţie, Fundaţia Culturală Jazz Banat a pregătit o mulţime de evenimente atât în locaţia festivalului, cât şi în Brebu Nou şi Gărâna.

image


Lars Danielsson

„Sâmbătă  de la ora 12.00, la biserica din Brebu, va avea loc un concert de jazz susţinut de Mircea Tiberian (orgă), Liviu  Butoi (saxofoane, flaut, clarinet) şi  Luize Stan (voce)“, a mai spus Marius Giura. Cele toate patru zile în care se va desfăşura festivalul de jazz, turiştii pot doar să stea la cort, pentru că toate locurile de cazare au fost ocupate. Pentru că există o hotărâre de Consiliu Local, cei care aleg această variantă trebuie să ştie că vor fi taxaţi. „Conform hotărârii, vorbim de o sumă de cinci lei, aceasta reprezentând taxa de salubrizare, şi este aplicată pentru fiecare cort şi autoturism“, a declarat Carol Rank, primarul comunei Brebu Nou.

image


Festivalul de Jazz de la Gărâna, asaltat de cererea mare de bilete


Party la „Trei Ape“

Pentru că în zonă este şi Lacul „Trei Ape“, turiştii pot merge aici să se relaxeze. „Biletul de intrare la pontoane este de şase lei. Parcarea este doar pentru turiştii cazaţi la noi, dar cred că este loc suficient şi în faţa locaţiei noastre“, a spus Maria Munteanu, administrator vilă.

Mai mult decât atât, vineri şi sâmbătă, vor avea loc petreceri pentru toţi turiştii aflaţi în zonă. De menţionat faptul că drumul spre locaţia festivalului este reabilitat în proporţie de 40 la sută. Cea mai mare porţiune cu asfalt nou este în drum spre Văliug, unde se efectuează şi acum lucrări de reabilitare.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite