Donaţii de la nemţi pentru câinii fără stăpân din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tirul cu ajutoare
Tirul cu ajutoare

Un tir cu donaţii constând în hrană pentru animale, consumabile medicale, hamuri şi lese a ajuns şi în România, având ca principali bedeficiari adăposturile pentru câini fără stăpân. Donaţiile au fost colectate de la firme şi ONG-uri germane, de către organizaţia Europäischer Tier- und Naturschutz e. V.

La bordul tirului s-au aflat circa 7 tone de materiale, din care 9.000 de vase din inox pentru hrană, aproape 1.000 de hamuri si lese, 40.000 de mănuşi chirurgicale, 200 cutii cu comprese sterile, precum şi hrană pentru animale. Numai vasele de inox şi hamurile, donate de compania Trixie, se ridică la o valoare de peste 35.000 de euro. Transportul a fost asigurat cu titlu gratuit de firma germana JAS Forwarding Worldwide Company.  

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) s-a ocupat de organizarea transportului pe teritoriul României, de înscrierea organizaţiilor în vederea primirii donaţiilor, distribuirea în functie de cerinţele primite sau de necesităţi, informarea privind programul, produsele ce trebuie colectate de fiecare, punctele de colectare. De-a lungul traseului, tirul a avut 5 puncte de oprire pentru descarcărea donaţiilor: Lugoj, Băile Herculane, Craiova, Piteşti şi Bucureşti.  

Tirul a fost condus de o femeie. Însoţătă de căţeluşa ei Pupy, salvată dintr-un adăpost public din Spania, angajată a companiei JAS din Germania, Tamara Raab a condus tirul în cadrul unui orar tipic nemţesc, fără întârzieri, a organizat descărcarea şi a participat efectiv la toate acţiunile.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite