Credite luate în numele angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni sunt bombardaţi cu somaţii de plată şi se află în pragul executării silite. Marius Cîrpean, directorul Gărzii de Mediu Caraş-Severin, nu este speriat deloc de braţul de plângeri penale aflat în birourile poliţiei.

Reclamaţiile legate de sutele de credite contractate de Cîrpean în numele angajaţilor de la fostele sale firme se înmulţesc de la o zi la alta, dar organele de cercetare penală întârzie să pună dosarul pe rol sau să dispună neînceperea urmăririi penale. În tot acest timp, Cîrpean recunoaşte că s-a folosit de banii pe care BCR, prin Sucursala Bocşa, i-a împrumutat cu atâta generozitate, dar susţine că nu poate fi acuzat de înşelăciune, deoarece oamenii ar fi fost de acord să-i întindă o mână de ajutor. „Creditele există, au fost făcute de angajaţii mei ca să susţină firma. Ei ştiau, au fost la bancă, au semnat, nu a fost nimic pe ascuns”, a declarat Cîrpean.

Colac de salvare

Directorul Gărzii de Mediu a explicat şi cum a ales această variantă pentru a-şi salva afacerile. „Aveam contracte, dar pentru că nu am încasat banii, ca să susţin această firmă, care a avut la finele anului 2007 o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro, am luat creditele astea. Doar aşa puteam merge la licitaţii şi să-mi achit datoriile la stat. Creditele pe firmă se făceau foarte greu. Aşa era cel mai simplu. Oamenii au fost la bancă să semneze”, a mai spus Cîrpean. Într-adevăr, mulţi şi-au pus semnătura pe cererea de acordare a împrumutului. Unii, ştiind însă că semnează un contract de prestări servicii, alţii, că solicită un credit, dar fără să-i cunoască valoarea. „Am ştiut că scoate bani, dar nu am cunoscut suma. Ne-a spus să nu ne facem griji, că el plăteşte tot”, a mărturisit Cristian Ielinec. „Noi nu am văzut niciodată banii, nu am ridicat niciun leu de la bancă”, a declarat şi Ioan Talpeş, un alt păgubit.

Plângerile penale, fără rezultat


Ancheta organelor de cercetare penală se derulează cu mare greutate. „La nivelul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin au fost depuse mai multe plângeri împotriva lui Marius C. privind luarea unor credite pe numele angajaţilor societăţilor pe care le administra sau la care a fost asociat. În prezent se efectuează cercetări cu privire la cele sesizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite