Ciulan şi gruparea lui aşteaptă astăzi verdictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape două luni se chinuie instanţele cărăşene să pună cătuşe pe mâinile lui Ciulan, un temut interlop. Marius Drăgan şi alţi cinci membri ai gruprii sale află astăzi dacă se pot bucura în continuare de libertate sau merg în arest.

Unul din cei mai periculoşi membri ai lumii interlope orăviţene, Marius Drăgan, zis Ciulan, şi cinci locotenenţi ai acestuia au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de 26 mai, după ce poliţiştii de frontieră şi ofiţerii de la Crimă Organizată au descins în zece locaţii din Oraviţa, Berlişte şi Lescoviţa.

O zi mai târziu, aceştia au fost arestaţi de Judecătoria Oraviţa pentru 29 de zile, în sarcina lor reţinându-se infracţiunile de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală, trafic de migranţi, trecere ilegală a frontierei de stat şi înşelăciune. Judecătorul nu şi-a motivat decizia, aşa cum o impune Codul Penal, şi instanţa de recurs de la Tribunalul Caraş-Severin a fost obligată să dispună rejudecarea propunerii făcute de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Oraviţa şi, în consecinţă, punerea în libertate a inculpaţilor. Nici la a doua încercare judecătorii orăviţeni nu au reuşit şi temuţii interlopi s-au bucurat din nou de libertate după ce au ajuns în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin.

În 12 iulie, după aproape 50 de zile de la momentul descinderilor, al treilea complet de judecată de la Oraviţa a considerat că nu se mai impune arestarea preventivă. A admis cererile inculpaţilor şi a luat faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi ţara. Procurorul de caz, George Bucurică, nu este însă de acord ca indivizi atât de periculoşi să fie trataţi cu atâta clemenţă. Parchetul a făcut recurs, ultimul cuvânt aparţinând astăzi magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin. Asta dacă nu cumva va fi casată şi a treia încheiere a Judecătoriei Oraviţa şi cauza va fi repartizată altei instanţe din judeţ.

„În opinia Parchetului, se impune arestarea preventivă. Inculpaţii încearcă să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi şi prin alterarea mijloacelor de probă. Există unele date cu privire la intenţia inculpaţilor de a săvârşi noi infracţiuni şi există probe la dosar din care rezultă că aceşti inculpaţi ar reprezenta un pericol public prin lăsarea în libertate”, a declarat procurorul George Bucurică.

Plănuia să bată un procuror


Faptul că Marius Drăgan este un tip foarte periculos nu o spune numai cazierul, ci şi înterceptările anchetatorilor. „La nivelul discuţiilor între membrii grupării s-a vorbit de aplicarea unor corecţii fizice faţă de procuror, pentru intimidare“, a precizat George Bucurică (foto). Interlopul a mai fost condamnat între 1991 şi 2002 pentru furt calificat, ultraj, conducere fără permis, lipsire de libertate şi şantaj.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite