Cine este Cătălin Radu, controversatul personaj care urma să fie asasinat în stil mafiot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Radu, cel care urma să fie omorât de gruprarea infracțională anihilată ieri de DIICOT, deține mai multe baruri din Reșița. Acesta este un controversat om de afaceri local.

Cătălin Radu are cinci ani de pușcărie în spate, pe care i-a petrecut la Penitenciarul Timișoara. În anul 2005, era unul dintre capii lumii interlope din Reșița, astfel că a fost reținut alături de alți doi membrii ai reței. Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din Caraș-Severin au primit informații potrivit cărora aceștia au practicat cămătaria, folosind pentru recuperarea banilor șantajul și violența. Cătălin Radu urmărea, în urmă cu șapte ani, să obțină supremația puterii în lumea interlopă din Municipiul Reșița și chiar din județul Caraș-Severin, fiind arestat pentru constituire de grup infracțional organizat. După cinci ani însă, a ieșit din pușcărie, iar din 2010, nu a mai fost implicat în astfel de fapte.  În ciuda acestui fapt, proprietatul cluburilor Bambbo și One Million din Reșița, era considerat principalul rival al grupării anihilate în această dimineață, astfel că urma să fie „lichidat” cu un arsenal de arme.

Polițiștii erau la curent cu ceea ce se întâmpla în oraș, astfel că ampla lor cercetare a debutat încă de la începutul lunii mai, atunci când au descoperit că la Reșița există o rețea infracțională organizată, care acționa după reguli bine stabilite. Totul a culminat în ziua de joi, a săptămânii trecute, atunci când reșițenii Randi Tokar și Cosmin Rîpanu au fost reținuți de polițiști în preajma locuinței omului de afaceri, Cătălin Radu, de pe Strada George Enescu. Cum tentativa de omor este greu de demonstrat, cei doi au fost, practic, arestați pe motiv că nu dețineau permis de port armă pentru arsenalul din portbagaj. „Asupa lor, oamenii legii au descoperit două pistoale unul marca Zoraki, calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul M 57 calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cine sunt „capii” rețelei
Arestarea de joi a avut continuitate astăzi, pentru că polițiștii de la DIICOT, ajutați de Serviciul Român de Informații, au depistat că rețeaua care se ascunde în spatele asasinatului este mult mai bine structurată. Una dintre persoanele reținute este un alt om de afaceri, cel puțin la fel de controversat, precum Cătălin Radu. Dan Mândriloiu a deținut o afacere la ieșirea din Reșița, iar acum, se pare că ar fi una dintre persoanele care administrează din umbră firma Repark, care gestionează parcările din Reșița.

Mașina acestuia, în valoare de 15.000 de euro, a fost incendiată în timpul nopții, în parcarea de la Kaufland, în urmă cu doar trei săptămâni. Acum, Dan Mândriloiu, alături de încă o persoană din București, implicată în aceeași rețea, sunt reținute. Alte patru persoane au fost duse la Parchet pentru audieri, pe același motiv. „Au fost identificate elemente specifice grupărilor mafiote: reguli stricte de conspirativitate, organizarea grupării pe celule cu sarcini precise, efectuarea de activităţi specifice organelor de aplicare a legii pentru asigurarea operaţiunilor, impunerea executării de către noii membrii ai unor activităţi de iniţiere menite să demonstreze loialitatea faţă de grup, etc”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite