Reșița este premiantă la asamblarea de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de biciclete a asamblat peste 500.000 de unități.
Fabrica de biciclete a asamblat peste 500.000 de unități.

Fabrica Velo City împlinește în aceste zile trei ani de când funcționează la Reșița. Asta înseamnă că industria automotive, sector în care orașul nu are prea multă experiență, începe să prindă rădăcini. În ciuda crizei economice des amintită de autorități, fabrica de asamblat biciclete a reușit să ajungă pe locul întâi în țară ca volum de producție, grație contractului de exclusivitate pe care firma îl are cu o

„În vara acestui an am atins pragul de 500.000 de unități asamblate, ceea ce înseamnă că la anul, în luna noiembrie îl atingem pe cel de un milion”,  a spus Marius Mihăilă, directorul executiv al uzinei reșițene. Velo City face parte din UCM Group și s-a desprins de UCM Reșița SA, odată cu debarcarea directorilor anchetați de DNA, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, actual director general al grupului.

Oficialii fabricii de biciclete de la Reșița se declară mulțumiță de evoluția uzinei, dat fiind că în 2011, societatea a reușit să aibă o cifră de afaceri de 3,5 de milioane de euro. Mai mult decât atât, societatea a preluat o parcelă de cinci hectare de teren din Parcul Industrial, unde urmează să extindă investiția de pe malul Bârzavei.

„Noul proiect se numește Sport City și prevede o investiție de 9 milioane de euro. Ca să venim în completarea a ceea ce facem aici, prin noul proiect producem și echipamente sportive pentru alte activități, cum ar fi golf, tenis sau chiar fitness”, subliniază Marius Mihăilă. În ce îi privește pe angajați, salariul lor mediu este de 1.300 de lei, iar numărul lor a crescut de la 60 la 250. În plus, cei din conducerea societății speră ca odată cu finalizarea investiției de pe Valea Țerovei, alți 450 de cărășeni să își găsească un job stabil la Reșița.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite