Care este soarta angajaților de la UCM Reșița, care trebuie să înapoieze statului 180 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
900 de angajați primesc hrană de fortificație din luna septembrie
900 de angajați primesc hrană de fortificație din luna septembrie

Situația datoriilor și a popririlor frecvente pe conturile uzinei reșițene ridică semne de întrebare în rândul celor 2.400 de angajați a căror soartă pare a fi incertă. Asta pentru că, numai valoarea datoriilor istorice este acum 170 de milioane de lei. Banii lichizi lipsesc din societate, deşi valoarea contractelor semnate este de ordinul milioanelor de euro.

În ciuda semnalelor negative și a amenințărilor de executare silită lansate de fisc, conducerea instituției face eforturi pentru ca oamenii să își primească salariile la timp. „Niciunul dintre angajații uzinei nu a fost trimis în șomaj tehnic, astfel încât să primească doar 75% din salariu. Cu eforturi deosebite, am aigurat salariile angajațior, iar 900 dintre ei primesc din luna septembrie și bani pentru hrana de fortificație, pentru că lucrează în condiții extreme”, a spus Dan Obădău, președintele UCM Reșița.

În plus, mai marii uzinei îi asigură pe oameni că reducerile de personal nu sunt luate în calcul. Deocamdată, se caută soluții pentru contractele semnate, care deși sunt multe la număr, banii pentru onorarea lor lipsesc. Liderii sindicali se mulțumesc și cu puțin, atât timp cât locul de muncă al oamenilor este în siguranță. „Am găsit deschidere la noua conducere și am reușit acea majorare de salariu cu 50 de lei, care înseamnă ceva. Trebuie să avem răbdare”, a spus Gheorghe Despa, președintele Sindicatului Liber din UCM Reșița.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite