Au băgat spaima în gugulani. I-au lăsat fără țuică și cazane, dar acum au ajuns în arestul poliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gugulanii au rămas fără țuică și cazanele de preparat produsul
Gugulanii au rămas fără țuică și cazanele de preparat produsul

Șase tineri din Caransebeș s-au pus pe dat spargeri la casele oamenilor din peste zece localități. Acești au acționat organizat, un an întreg, iar obiectivul lor a fost să ajungă la cazanele de țuică ale oamenilor. Bonus la acestea, au mai furat și țuica făcută de gugulani, care sunt recunoscuți pentru bunătatea produsului.  

Polițiștii din Caransebeș au reuşit să îi rețină pe tinerii care din octombrie 2010 au început să le fure gugulanilor cazanele și țuica din case. „În perioada octombrie 2010 – octombrie 2011, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la săvârşirea mai multor furturi de cazane de preparat ţuică şi componente din cupru, comise pe raza localităţilor Păltiniş, Goleţ, Poiana Buchin, Borlova, Armeniş, Teregova, Cornea, Iablaniţa, dar şi pe raza municipiului Caransebeş şi Oţelu Roşu”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În total, au fost furat 12 cazane, iar prejudiciul total este în valoare de aproximativ 280.000 de lei.  Deși spargerile au fost înregistrate inițial cu autor necunoscut, lunile de investigaţii au condus la identificarea suspecţilor. Aceştia sunt o gașcă formată din șase tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani, cu toţii din Caransebeş.

„În cadrul cercetărilor efectuate s-a constatat că au mai fost sustrase şi alte componente de cupru de la o societate comercială din localitatea Bucova, dar şi 270 kg de deşeuri neferoase din magazia unei staţii CFR”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Judecătoria Caransebeş a emis pe numele a trei dintre tineri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar un altul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cei patru sunt acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite