Descinderile polițiștilor au vizat gruparea Răulea, care controlează toți romii din Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au descins astăzi în nouă locații din Moldova-Nouă și una de la Oravița. Acțiunea lor a vizat o grupare periculoasă, care s-a impus prin violență în oraș, dar și în zonele din apropiere. Potrivit unor surse din orașul din Clisura Dunării, Valeriu Răulea face legea așa cum îl taie capul și controlează mulți dintre membrii etniei rome.

UPDATE ORA 11.20
Descinderile de azi vin într-un moment mult așteptat de oamenii legii, care urmăresc îndeaproape periculoasa grupare.

Lucrurile sunt mai complexe, decât par la prima vedere. Potrivit unor surse din Clisură, Gruparea Răulea ar fi cumpărat în alegerile locale voturile pentru un partid politic  din Moldova-Nouă. Este vorba despre circa 600 de voturi. Poliția din oraș a l-a monitorizat pe interlop în perioada respectivă și este posibil ca acțiunea de astăzi să aibă o strânsă legătură cu ziua de 10 iunie.


În plus, grupare Răulea controlează etnia romă, dar tinerii fără școală și locuri de muncă. Valeriu Răulea are foarte multe condamnări la activ, iar în urmă cu o săptămână, din magazinul pe care îl are familia lui au fost confiscate tigari. Garda financiar i-ar fi amendat cu suma de 20.000 de lei.
În urmă cu circa 5-6 ani, despre Valeriu Răulea se mai spune că ar fi violat o polițistă de frontieră, dar din lipsă de probe nu a putut fi reținut. 

UPDATE ORA 09.00
Surse oficiale susțin că motivul pentru care polițiștii au inițiat acțiunea din această dimineață ar fi mai multe acte de violență. „Au loc 11 descinderi la Moldova-Nouă și una Oravița. Descinderile vizează mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni cu violență”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Revenim cu amănunte!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite