Blestemul familiei Bujor: ambii fii, după gratii. Unul condamnat pentru omor, altul pentru șantaj și constituire de grup infracțional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan, fratele lui Dănuţ Bujor, condamnat după ce şi-a omorât mama, face parte din gruparea celor care au pus la cale atacul asupra omului de afaceri Cătălin Radu. Acesta spune că nu  apăstrat legătura cu tatăl său și a preferat să înștiințeze un prieten despre arestul său preventiv.  Instanța a decis astăzi că acesta, alături de ceilalți trei membri ai rețelei rămân după gratii pentru 29 de zile. Ei intenți

Bogdan Bujor are 27 de ani, aceeaşi vârstă pe care fratele său, Dănuţ, a avut-o atunci când şi-a omorât mama înfigându-i un cuţit în inimă. Necunoscut până acum reşiţenilor, Bogdan Bujor a acumulat în spatele său un bagaj infracţional consistent, făcând parte din cea mai periculoasă grupare depistată până acum la Reşiţa, anihilată marţi dimineaţă.

Tânărul s-a transformat, în timp, într-un adevărat lider pentru „locotenenţii” săi. Potrivit materialului de urmărire penală, acesta îi supunea pe membrii noi racolaţi la teste de fidelitate. O întâmplare demnă de filme de groază iese în evidenţă: acesta a forţat un membru al reţelei să decapiteze câinele unui „locotenent” al lui Bujor, apoi să aşeze capul pe maşină. Alături de ceilalţi inculpaţi în dosarul asasinării lui Cătălin Radu, Bujor folosea, în Dealul Ciorii, un adevărat poligon de tragere. Aici, se antrenau pentru marea misiune pe care o aveau de îndeplinit cu toţii: uciderea controversatului om de afaceri din Reşiţa.

Potrivit aceluiaşi document, armele erau cumpărate din Bulgaria şi Serbia. Toate aceste fapte nu le erau străine procurorilor DIICOT, care urmăreau pas cu pas fiecare acţiune pe care o întreprindeau memebrii grupării.

Relaţia lui Bogdan Bujor cu tatăl sau s-a deteriorat în timp. De altfel, întrebat de instanţă care să fie persoana pe care să o înştiinţeze despre arestul său preventiv, tânărul a indicat un prieten, de pe Strada Căminelor din Reşiţa. „Nu am păstrat legătura cu tatăl meu”, a declarat Bogdan Bujor, pentru reporterii „Adevărul”.

Fratele Dănuţ zace la Gătaia
Fratele interlopului reşiţean, Dănuţ Bujor este şi acum închis într-un spital de boli mentale. Acesta se credea descendent al Romanovilor şi luptător în legiunea străină, astfel că psihologii au decis că nu a fost în deplinătatea facultăţilor mentale la momentul comiterii crimei. Acesta o numea pe cea care l-a crescut „vulpe argintie”, iar într-un moment de nebunie i-a înfipt cuţitul în piept. Problemele lui Dănuţ au apărut în urmă cu mulţi ani. Prima oară acesta a plecat de acasă pentru a munci în Spania. S-a stabilit în Tenerife unde a făcut parte dintr-o bandă de recuperatori şi a început să consume droguri. „După ce a fost în Spania a plecat în Anglia unde a fost prins de poliţie şi a fost arestat”, le-a povestit Bogdan Bujor, despre fratele său reporterilor „Adevărul”, pe data de 02 septembrie 2009.

Prietena lui Bujor, gravidă în fața instanței 
Bogdan Bujor, Randi Tokar, Ciprian Rîpanu şi Sorin Şonea, cele patru persoane acuzate de constituire de grup infracţional organizat, au rămas în arestul poliţiei pentru 29 de zile. Florentina Urziceanu, prietena lui Bujor, propusă şi ea pentru aplicarea aceleiaşi măsuri, a fost însă eliberată. Tânăra are mai multe interdicţii, printre care şi cea de a părăsi localitatea. Aceasta este însărcinată în luna a treia şi îndeplinea rolul de curier între membrii reţelei. Îl şi ţinea la curent pe Bogdan cu toate noutăţile din oraş.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite