Conducerea spitalului din Caransebeş vrea să schimbe furnizorul de apă, din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Caransebeş. FOTO: Arhivă Adevărul Reşiţa
Spitalul din Caransebeş. FOTO: Arhivă Adevărul Reşiţa

Problemele economice care afectează pe toată lumea i-au determinat şi pe cei care conduc spitalul din Caransebeş să se gândească la o variant de reducere a costurilor. Managerul spitalului spune că a decis să renunţe la AquaCaraş şi să investească într-un foraj care să asigure apa necesară spitalului.

Gheorghe Borcean, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, a decis să ia unele măsuri pentru a preveni eventuale probleme financiare create de instabilitatea tarifelor la utilităţi. De exemplu, pentru a nu mai plăti sume exorbitante către AquaCaraş, peste 100.000 de lei în fiecare lună, conducerea spitalului a decis să investească aceeaşi sumă într-un foraj care să asigure întreaga cantitate de apă necesară funcţionării tuturor serviciilor de care are nevoie unitatea sanitară, după cum relatează site-ul caon.ro.

Potrivit lui Gheorghe Borcean, în acest fel se mai atenuează din presiunile asupra bugetului spitalului, afectat de majorările salariale din luna iunie şi de cele care vor veni începând cu 1 decembrie. Managerul a ţinut să precizeze pentru caon.ro că instituţia pe care o conduce se ridică cel puţin la nivelul unui spital judeţean, cu cele 20 de secţii şi servicii, cu un număr de linii de gardă crescut în ultimele luni de la 4 la 11 şi o afluenţă de 15-16 mii de pacienţi internaţi anual.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite