Sorin Frunzăverde: Acum are loc o redemocratizare a României şi o disoluţie a statului poliţienesc în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde i-a suflat primarii lui Boc
Sorin Frunzăverde i-a suflat primarii lui Boc

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, va încerca să clarifice, la Bruxelles, situaţia creată în România. El susţine că, de fapt, acum are loc o redemocratizare a României şi o disoluţie a statului poliţienesc în ţară.

„Personal, îmi voi permite să încerc să aduc aceste clarificări la Bruxelles, pentru că, eu am convingerea că un număr mare de membrii ai PPE înţeleg că asistăm la reabilitarea democraţiei în România. Consider că este de datoria mea, în condiţiile în care eu am dus Partidul Democrat în PPE, să abordez această temă şi să risipesc dubiile în legătură cu redemocratizarea României, deşi nu mă gândeam că la peste 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, vom fi nevoiţi să ne exprimăm în asemenea termeni! Am convingerea că la nivelul celui mai important partid european, explicaţiile pe care le voi da vor duce la deplina înţelegere a situaţiei înregistrată în prezent în România”, a declarat, pentru Agerpres vicepreşedintele PNL.
 
Potrivit acestuia, preşedintele PPE, Wilfried Martens, a fost, de-a lungul timpului, unul dintre garanţii democraţiei în Uniunea Europeană, iar acest lucru este confirmat de întreaga sa activitate politică. În contextul politic creat azi în România, Sorin Frunzăverde crede că preşedintelui PPE i-au fost relatate o serie de neadevăruri, sau, în cel mai bun caz, adevărul a fost denaturat.

„În fapt asistăm la redemocratizarea României şi începutul disoluţiei statului poliţienesc pe care actualul regim l-a creat. Consider că domnul preşedinte Wilfried Martens nu a fost lăsat să cunoască situaţia reală din România şi că Parlamentul, cea mai importantă instituţie dintr-un stat democratic îşi face, în sfârşit, datoria. Nu se pune problema ca justiţia să fie confiscată de actualul Guvern şi, in acelaşi timp, regimul creat de o anumită persoană va fi deposedat de posibilitatea de a influenţa justiţia de azi”, a precizat Sorin Frunzăverde.

Vicepreşedintele PNL este de părere că, în fapt, la nivelul celor mai importanţi decidenţi ai Partidului Popular European există convingerea că România se reaşează pe valorile democraţiei şi ale statului de drept, valori  pe care a fost construită Europa Unită, „cu atât mai mult, cu cât acest demers aparţine, repet, celei mai importante instituţii într-un stat democratic, Parlamentului”, a mai afirmat Sorin Frunzăverde, pentru Agerpres.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens s-a arătat îngrijorat ca urmare a ultimelor evoluţii din România, prin intermediul unui comunicat de presă, în care se precizează că perioada scurtă de activitate a actualului guvern socialist-liberal a evidenţiat intenţiile de acaparare a puterii de către USL.

„Victor Ponta şi partidele pe care le controlează nu vor ţine cont de nimic în tentativa lor de a prelua ţara şi de a influenţa funcţionarea justiţiei. În fapt, USL a dat frâu liber unui plan care, în mod deschis, subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat”, s-a afirmat în comunicatul de presă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite