Cât i-a costat pe cabanieri boomul turistic din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Turiştii au luat cu asalt cabanele de pe Muntele Semenic şi Muntele Mic în această iarnă. Astfel că, managerii de pensiuni şi hoteluri au avut parte de o explozie în ce priveşte numărul celor care le-au trecut pragul.

Aglomeraţia din weekenduri a mai fost similară doar în urmă cu patru ani. Poliţiştii nu au stat de o parte la laudele celor care deţin proprietăţi în domeniul turistic şi au decis să le facă o vizită. Controalele lor s-au soldat cu amenzi, în valoare de 7.000 de lei şi cu dosare penale. Poliţiştii au verificat dacă toţi turiştii sunt înregistraţi în acte şi dacă personalul este angajat cu forme legale sau nu.

Sancţiuni s-au aplicat însă şi pentru muzica fără licenţă pusă de DJ. „Pe linia respectării normelor privind drepturile de autor poliţiştii au găsit calculatoare ce foloseau programe fără licenţă, se difuza muzică în scop ambiental şi de tip karaoke tot fără licenţă”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. În plus, o altă pensiune a primit amendă 2.000 de lei, pentru că recepţionerul nu a completat corect fişele pentru cazarea turiştilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite