Anchetatorii DNA continuă perchezițiile la primarii localităților din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momentul arestărilor din dosarul APIA nu rămâne fără rezultate. Procurorii DNA iau la rând câte o primărie, pe care o verifică și de unde ridică documente, pe care apoi le analizează cu atenție. Potrivit unor surse apropiate anchetei, în viitorul apropiat alții 11 edili urmează să dea cu subsemnatul din cauza ilegalităților comise cu fondurile APIA.

Anchetatorii nu țin cont nici măcar de faptul că se apropie alegerile, astfel că primarii care se simt cu musca pe căciulă nu scot bani din buzunar ca să își facă campanie pentru că este posibil să o facă în zadar. Pe lista primăriilor verificate se află și cea de la Grădinari. „Nu pot să dau declarații pe această temă, este o anchetă în desfășurare”, a declarat Adrian Schifbeck, șeful Direcției Naționale Anticorupție Timișoara.

Ce mai fac Romică și Simi
Optimismul de pe fața persoanelor arestate în dosarul APIA s-a risipit cu fiecare zi petrecută în arestul IPJ Timiș. Dacă în ziua arestului, Romică Anculia, șeful de la APIA, și primarul orașului Oțelu-Roșu, Iancu Simion Simi erau încrezători că vor pleca acasă, propunerea de arestare preventivă i-a transformat în persoane depresive în spatele gratiilor.

Obișnuiți cu luxul de acasă, aceștia depun în fiecare săptămână câte o cerere de liberare condiționată din spatele gratiilor. Magistrații, însă, le refuză pe bandă rulantă. Simi numit „Împăratul” de angajații săi din Primărie a ratat atât candidatura la funcția de primar, dar și viața politică, fiind exclus din PDL. Cu toate acestea, apărarea sa susține că edilul suspendat face față arestului, motivat de ideea de liberate, fie aceasta, chiar și probatorie. „Starea lui este una bună, în continuare afirmă că este nevinovat, crezând cu putere în prezumția de nevinovăție de care se bucură. Chiar ieri am luat legătura cu el”, a declarat avocatul său, Cosmin Bolosin. Încrederea „Împăratului” în nevinovăția sa însă, s-a spulberat în seara zilei în care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Surse apropiate anchetatorilor susțin că Iancu Simion Simi a fost dezamăgit amarnic de decizia instanței, mai ales că visa în continuare la funcția de primar, pentru care și-ar fi depus un nou mandat. Avocatul său spune că, deocamdată, probele întârzie să apară, ceea ce le dă în continuare speranțe persoanelor acuzate. „Cert este că alte probe nu s-au mai administrat, așteptăm în continuare să fim citați pentru a administra probe și vom face inclusiv o cerere în probațiune”, a subliniat avocatul Cosmin Bolosin. 

Cum colecta Romică banii
Nici Romică Anculia nu are prea multe lucruri de spus. La cea mai recentă înfățișare în fața instanței, acesta a apărut nebarbierit și în ținută sport, semn că s-a resemnat în fața ideii că trebuie să renunțe la butonii din aur și ceasurile de zeci de mii de euro, confiscate de anchetatori în ziua descinderilor. Singurele cuvinte pe care acesta le-a rostit au fost că nu are nicio vină. Asta, deși anchetatorii povestesc că înainte de sărbători, aduna șefii zonali ai APIA, care urmau să facă rost de cadouri în natură: miei, țuică și zeci de sticle de whiskey. Cei doi sunt acuzați de fraudarea fondurilor europene în formă continuată. În timp ce seniorii feudali sunt la arest, săptămânal, procurorii DNA scotocesc câte o primărie din județ, ca să adune probe și despre alți primari, implicați în același scandal. Telenovela fondurilor APIA deturnate nu se oprește la cei doi.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite