Dascălul Ovidiu Badescu îi învață pe elevi să gândească logic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Badescu este profesor de matematică la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. Deși îi învață pe liceeni cum să jongleze cu cifrele, în timpul său liber, acesta scrie și cărți. În plus, este implicat în multe proiecte, care să transforme materia pe care o predă într-una ușor de înțeles și foarte atrăgătoare.

„Cel mai important proiect în care sunt implicat de când sunt profesor este cel al formării unui sistem de gândire sănătos şi bine dezvoltat la elevii pe care îi am. Înţelegerea matematicii le formează un sistem de gândire care îi va ajuta să se descurce mult mai bine în viitor. Matematica nu trebuie să fie doar memorarea unor formule şi aplicarea unor reţete de rezolvare a problemelor”, este de părere dascălul.

Ovidiu este convins că matematica se gândeşte și ar trebui să fie materia care să îi înveţe pe elevi să ia cea mai bună decizie în viaţă. Un alt proiect în care profesorul este implicat acum este „Discovery în şcoala ta”, prin care elevii să poată atât urmări şi comenta emisiunile proiectului naţional „Şcoala Discovery”, cât mai ales să poată descoperi oraşul, comunitatea şi judeţul în care locuiesc.

„Dorind să găsesc o alternativă a petrecerii timpului liber de către adolescenţi, sunt implicat în proiectul Bibliotecii Judeţene Paul Iorgovici „Construieşte-ţi un viitor fără droguri!”, unde prin drog se poate înţelege orice creează o dependenţă nocivă, inclusiv internetul sau timp pierdut prin oraş”, povestește Ovidiu Badescu. Motivația de a deveni dascăl este una profundă. „Îmi place să las urme ale trecerii mele prin viaţă, şi ce urme mai trainice pot lăsa decât cele din sufletele propriilor elevi?”, spune dascălul, care adunat peste 30% din voturile reșițenilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite