Numărul incendiilor de vegetaţie uscată atinge în continuare cote alarmante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.
Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.

În doar 48 de ore, sute de hectare de vegetație uscată în flăcări le-au dat bătăi de cap pompierilor cărășeni. Și SMURD a fost solicitat să intervină în cinci situații. 38 de arderi necontrolate la vegetaţie uscată s-au înregistrat în perioada 22-23 martie.

La zece dintre acestea au intervenit doar forţe ale Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de la localităţi, restul intervenţiilor fiind asigurate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”al Judeţului Caraş-Severin. În total, aceste incendii au pârjolit o suprafaţă de aproximativ 220 de hectare.      
   
Primele intervenţii al SMURD Caraş-Severin   
La 24 de ore de la inaugurare, SMURD Caraş-Severin a fost solicitat să intervină în cinci situaţii: două în raionul de intervenţie al Secţiei de Pompieri Oraviţa, la Forotic şi Bogodinţ, şi trei în cel al Gărzii de Intervenţie nr.2 Bozovici, la Şoporu Vechi, Bozovici şi Gârbovăţ.    

În toate cele cinci cazuri, echipajele de paramedici au acordat primul ajutor medical specific fiecărei situaţii şi au transportat pacienţii la unităţile spitaliceşti.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite