Sute de cărășeni își fac pașapoarte ca să plece din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărășenii își fac pașapoarte să plece din România
Cărășenii își fac pașapoarte să plece din România

Pe parcursul lunii februarie, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin, au fost depuse peste 400 de cereri.  Dintre acestea, 195 au fost pentru eliberarea paşapoartelor electronice, iar 217, pentru paşapoarte temporare.

În aceeaşi perioadă, pentru 21 de persoane, instanţa a dispus măsura suspendării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, dintre care, trei nu deţin paşapoarte, zece au paşapoartele expirate, iar opt deţin paşapoarte valabile.

Pentru două persoane au fost efectuate menţiuni de restabilire a domiciliului în România şi au fost întocmite patru procese verbale de contravenţie, pentru cetăţenii care au pierdut sau deteriorat paşapoartele valabile.

„În urma activităţii desfăşurate de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin, la bugetul de stat a fost încasată suma de aproape 36 mii lei, din care, aproape 35 mii din taxe consulare, 120 lei din amenzi contravenţionale încasate, iar peste 800 lei, din taxele pentru eliberarea de adeverinţe”, a spus Paula Neamțu, directorul de cancelarie al prefectului.

Paşapoartele temporare se eliberează în aceeaşi zi, iar paşaportul electronic se eliberează în 15 zile calendaristice, a adăugat directorul de cancelarie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite