Noaptea Muzeelor îi fascinează pe cinefili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură Studenţească Reşiţa,  Asociaţia Cogito şi Muzeul Banatului Montan se alătură instituţiilor de cultură care vor sărbători sâmbătă, 19 mai 2012, pentru al cincilea an consecutiv, „Noaptea Muzeelor”.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat deja la a opta ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, UNESCO si Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care se sărbătoreşte pe data de 18 mai.

„Pentru a marca acest eveniment, Casa de Cultura Studenţească  şi Asociatia Cogito vor vernisa, în cadrul Muzeului Banatului Montan, o expoziţie inedită de aparatură cinematografică, atât la nivel profesionist cât şi amator”.

Cei interesaţi de a vedea atât aparate de filmat, pe formatele 8, super 8, 16 si 35mm, cât şi aparatele de proiecţie aferente acestor formate, sunt asteptaţi sâmbătă la Muzeul Banatului Montan, în intervalul  orar 19.00 – 00.00.


Dumitru Țeicu, directorul muzeului, este încântat că instituția pe care o conduce este gazda unei astfel de manifestări. "Noi ne bucurăm că imaginea muzeului este promovată și sperăm că vor mulți reșițeni ne vor trece pragul", a declarat Dumitru Țeicu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite