Medicii de la spital au primit aparatură nouă de la cehii de la CEZ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacția imobiliară a anului 2011 se răsfrânge acum asupra pacienților, care nu mai bat drumurile la Timișoara, datorită aparaturii performante. Cei care conduc grupul CEZ din Cehia, care a preluat sistemul hidroenergetic de la TMK cu aproape 20 de milioane de euro, sunt convinși acum să aloce o parte din bani pentru comunitatea locală.

Dacă anul trecut au finanțat activități culturale, anul 2012 a debutat cu o investiție în sistemul sanitar. Medicii de pe patru secții își vor putea trata acum pacienții cu un grad ridicat de siguranță atât în punerea diagnosticului, cât și în ce privește tratarea bolii. Aparatura pe care au cumărat-o cei din conducerea CEZ se ridică la aproape 30.000 de euro. Aceasta a fost direcționată spre secțiile pneumologie, ATI, chirurgie și urologie. „Sponsorizarea de care a beneficiat unitatea noastră medicală din partea Grupului CEZ în România a deschis posibilitatea Spitalului de Urgență Reșița de a interveni în asistența medicală la toate nivelurile și anume, proxilaxia bolilor, investigarea și diagnosticarea patologiei precum și tratament de specialitate, în principal urgențele medicale”, a spus Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean Reșița. Acesta este de părere că, de acum, pacienții pot câștiga o încredere și mai mare în diagnosticul pus de doctorii reșițeni, care lucrează în condiții normale. „Putem spune că standardul pe care l-a atins secția de cardiologie este unul european și este foarte bine că aparatura a ajuns în posesia noastră”, a spus Cornelia Toma, medic specialist cardiologie. 

Ce aparate au ajuns la Reșița
Pentru că numărul cărășenilor tineri care se îmbolnăvesc de inimă este în creștere, aparatura este destinată în special secției de cardiologie, care a primit un aparat EKG cu efort la bicicletă, pentru diagnosticarea anginelor pectorale și cardiopatiilor ischemice, un defribilator, un nebulizator, dar și sterilizatoare pentru trei săli de operații. Sprijinul cehilor nu se oprește aici. Asta pentru că aceștia sunt hotărâți să găsească un partener în comunitate locală și în anii următori. „Suntem hotărâți să continuăm colaborarea cu autoritățile locale, pentru că proiectele noastre de responsabilitate sociale sunt de durată”, a spus Martin Zmelik, director în cadrul CEZ România.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite