Care sunt preferințele reșițenilor în materie de medici. Citește aici cine este în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Campania „Medici cu care Reşiţa se mândreşte“ a ajuns la final. Peste 20.000 de reşiţeni au intrat pe siteul ,,resita.adevarul.ro,, ca să îl voteze pe medicul lor preferat. Până veţi afla cine ocupă primul loc al clasamentului, vă reamintim, pe scurt numele celor votaţi de voi, în clasamentul primilor cinci medici din judeţ.

Pe locul cinci, pneumologul Dumitru Secăşan. Acesta, a hotărât să devină medic încă din anul 1978. „Eram unul dintre cei mai buni elevi din liceu, iar profesia de medic era apreciată şi considerată nobilă la acea vreme. Era o tradiţie ca elevii cu cele mai mari note să urmeze medicina. În plus, l-am avut ca model pe fratele meu, care este mai mare decât mine şi era deja student la Facultatea de Medicină din Timişoara“, îşi aminteşte medicul.

Clasat pe locul patru, chirurgul Gavril Soran este bihorean dar a copilărit în Reşiţa. A fost director al Spitalului Judeţean şi deţine titlul de doctor în medicină din anul 2000. În 2005, a fost prefect al judeţului Caraş-Severin, dar nu a uitat niciodată că este, în primul rând, medic. În prezent ocupă funcția de șef de secție la chirurgie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Pe locul trei, Adrian Măgureanu, specialist în ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Născut în localitatea Zătreni, din judeţul Vâlcea. Ştia de la o vârstă fragedă că va ajunge „medic de oameni“. Medicul spune că, în primul rând, încearcă să îi convingă pe pacienţi de faptul că ceea ce spune el este bine.

Pe locul doi al podiumului preferinţelor voastre, se regăseşte medicul Liviu Culda. Bănăţean, născut în Valea Almăjului în comuna Bănia, medicul Liviu Culda a adunat peste 30 la sută din voturile reşiţenilor care au intrat pe site-ul „Adevărul”. Asta înseamnă peste 5.000 de voturi. Să fiu medic: ,,acesta a fost primul meu gând pentru profesie”, ne-a mărturisit Liviu Culda. Facultatea de Medicină a urmat-o la Cluj, între anii 1985 şi 1991, iar imediat apoi a urmat specializarea de internist. După ce a terminat şi cu specializarea, a refuzat să urmeze cariera universitară şi ar fi dorit, poate, să ajungă la Bucureşti sau Constanţa. Pentru că nu s-au scos posturi în specializarea sa, a ales Reşiţa.

Până miercuri, când vă vom dezvălui numele medicului de pe primul loc al topului, aşteptăm opiniile voastre. Cine credeţi că se va clasa pe primul loc? Cele mai interesante comentarii ajung în ediția tipărită a Ziarului "Adevărul".

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite