Cine sunt Caius Voin și Petre Vârzov, care au băgat spaima în proprietarii de magazine din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caius Voin (stanga) este încă liber, în timp ce Petre Vârzov (dreapta) a ajuns în arestul poliției
Caius Voin (stanga) este încă liber, în timp ce Petre Vârzov (dreapta) a ajuns în arestul poliției

Cei doi tineri de 22 și 27 de ani, care timp de două luni au comis cel puțin câte o spargere pe săptămână sunt prieteni din copilărie. Ambii locuiesc în Poiana Golului, locul unde, de altfel au și copilărit. Au în spate experiențe asemănătoare comise în Italia, iar Petre Vârzov este recidivist.

Caius Voin, de 22 de ani, este încă în libertate, dar polițiștii au indicii despre locul în care s-ar ascunde. Din surse neoficiale, tânărul este căsătorit și are un copil minor. Mama sa a făcut eforturi deosebite să îl susțină pe tânăr financiar și a lucrat în străinătate pentru el. Nu are antecedente penale, dar în momentul de față i se aduc aceleași acuze ca și prietenului său, care a fost reținut de instanță, iar acum se află în arestul poliției.

CITEȘTE ȘI: Cum şi-au făcut de cap doi infractori în zona de vest a ţării. Unul a fost prins cu focuri de armă, al doilea este în libertate

Petre Vârzov, de 27 de ani, a stat în Italia o bună perioadă de timp, în care a comis infracțiuni similare, după același scenariu. „Fura mașini, comitea alte furturi cu ele, după care incendia autoturismele”, a spus agentul șef principal Lucian Nica, din cadrul compartimentului Furturi Auto al Poliției Reșița.  În plus, Vârzov a stat și după gratii pentru faptele sale. Are relații infracționale în toate orașele mari din țară, după anii petrecuți în pușcărie. A fost liderul găștii pe care a format-o cu vechiul său prieten.

O perioadă au stat despărțiți, fiecare și-a văzut de drum, însă după ce s-au reîntâlnit au început să bage spaima în proprietarii de magazine din Caraș-Severin.

Cum stăm cu furturile din auto
În primele nouă luni ale anului 2011 au fost descoperite în flagrant 77 de furturi din auto, cu 38 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 48 au fost radiocasetofoane, iar 27 alte obiecte din interiorul maşinilor.

Furturile de componente din exteriorul autovehiculelor a cunoscut o scădere cu şapte fapte, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 26 anul acesta.

Anul acesta furturile de auto au cunoscut o uşoară creştere cu trei fapte, înregistrându-se 11 furturi anul acesta.

Cel mai mare segment al fenomenului infracţional stradal îl reprezintă infracţiunile de furt, la care în perioada analizată s-a înregistrat o uşoară creştere de la 111 la 119.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite