Coșurile de fum au pus în pericol viața mai multor cărășeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva Adevărul
Foto: arhiva Adevărul

La Oraviţa, în cursul zilei de joi, mai multe locuinţe au fost în pericol să ardă din cauza unor incendii izbucnite la coşuri de fum. O situație similară s-a înregistrat și la Reșița, unde o clădire a ars aproape în întregime, la marginea orașului.

Primul foc s-a aprins la coşul de evacuare a fumului de la un bloc de locuinţe situat pe strada Zona Gării din Oravița şi exista riscul de extindere la apartamentele oamenilor. Despre producerea acestui incendiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost anunţat la ora 18.10. Intervenţia pompierilor orăviţeni a fost promptă, astfel focul a fost lichidat înininte să se înregistreze pagube majore.
 
La ora 19.30, tot la Oraviţa, pompierii militari au fost chemaţi să intervină pentru stingere unui alt foc izbucnit, de data aceasta, la coşul unei case particulare din strada Simion Mangiuca.
„Cele două intervenţii s-au încheiat fără să se fi înregistrat victime”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al pompierilor cărășeni.  

Pompierii militari de la Detaşamentul Reşiţa au intrevenit joi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit tot din cauza unui coş de fum, la o clădire de la maginea orașului.

În acest caz a fost vorba despre un sălaş din apropierea municipiului. La sosirea pompierilor focul se manifesta la aproape întreaga construcţie. „În încercarea de a interveni cu o motopompă, pompierii au parcurs aproximativ jumătate de kilometru pe jos până la sălaş şi aceasta pentru că autospecialele nu au putut ajunge până la locul intervenţiei din cauza lipsei unei căi de acces”, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite