Cât ne costă încălzirea în această iarnă și ce alegem: centrală pe gaz, pe lemne sau sistem centralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prețul gicacaloriei rămâne la Reșița la 171 de lei, pentru moment, însă aleșii locali vor dezbate acest subiect marți, în cadrul plenului care are loc la Primărie. Costurile pentru căldură variază în această iarnă pentru locuitori, în funcție de sursa pe care o folosesc. În pierdere ies abonații la sistemul centralizat, în cazul în care proiectul de instalare a microcentralelor de cartier nu se finalizează în această toa

Costurile pentru încălzire vor ajunge în această iarnă pentru reșițeni la circa 300 de lei, indiferent dacă sunt abonați la CET, au centrala proprie pe gaz sau pe lemne. La sistemul centralizat mai sunt abonați circa 3.500 de locuitori. Pentru lunile geroase, cei care locuiesc într-un apartament cu 3 camere scot din buzunar circa 270 de lei.

Locatarii care locuiesc în apartamente cu două camere și mai sunt branșați la CET vor plăti circa 170 de lei, iar pe cei care locuiesc în garsoniere, încălzirea îi ajunge la aproximativ 80 de lei. Trebuie menționat însă, că prețul gigacaloriei intră mâine în dezbaterea consilierilor locali, care îl pot majora sau reduce, în funcție de propunerile pe care le fac.

Cât costă încălzirea pe gaz

Peste 50% dintre reșițeni au renunțat la sistemul centralizat din cauza serviciilor precare pe care le furnizează societatea de termoficare, astfel că au recurs la montarea de centrale pe gaz, pe cont propriu. În această situație, ei pot regala temperatura pe care o vor în case și au parte de confort termic sau de economie, dacă sunt în dificultate financiară.

Pentru un apartament cu trei camere, factura de gaz în lunile de iarnă se ridică la 300 de lei, în medie. Pentru două camere, o familie scoate din buzunar circa 200 de lei lunar, iar pentru o simplă garsonieră, factura nu va depăși o suta de lei, dacă centrala este reglată pe o temperatură constantă, iar apartamentul dispune de termostat.

Cât costă un camion de lemne
Reșițenii care locuiesc la casă și au o centrală care încălzește pe lemne, au plătit pentru un camion în această toamnă circa 800 de lei, însă la cât de grele se anunță lunile este posibil să nu fie suficient un singur transport.    

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite