Sechestru pe bunurile directorului Moldomin, Iacob Chișărău, implicat și în scandalul "mită la Curtea de Apel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul de ucidere din culpă i-a adus alesului județean sechestu asigurator pe toate bunurile pe care le deține. Ancheta în cazul uciderii din culpă a trei studenți reșițeni, în care este acuzat alesul județean, Iacob Chișărău, se apropie de final. 

Avocatul familiilor victimelor speră ca dosarul să ajungă pe rolul instanței de judecată într-un timp cât mai scurt, mai exact, până în vara acestui an. Între timp, expertiza criminalistică este gata. Termenul limită de finalizare a ei a fost finele lunii martie. „Rezultatul acesteia arată că vina producerii accidentului aparține inculpatului Iacob Chișărău, în mod exclusiv.

Acum, ancheta este încă în derulare pentru că avocații domniei sale au cerut și o expertiză medico-legală. Pot spune că în acest caz, sunt câteva vicii de procedură, pe care le-am adus în atenția anchetatorilor, însă deocamdată trebuie analizate și nu pot fi făcute publice”, a spus Vlad Hosu, avocatul familiilor victimelor.

Odată cu finalizarea expertizei criminalistice, procurorul de caz a luat și alte decizii. Cea mai importantă dintre acestea este insituirea măsurii de sechestru pe toate bunurile inculpatului. Avocatul Vlad Hosu explică faptul că una dintre explicații ar putea fi înscenarea dării de mită vicepreședintelui Curții de Apel Timișoara, însă cel mai probabil, măsura s-a luat din cauza garanțiilor pe care procurorul de caz dorește să le aibă.

Ce spun anchetatorii
Măsura este una procedurală. În cazul alesului, anchetatorul vrea să fie sigur că se achită moral și material, față de familiile victimelor implicate în acest proces. „Măsura a fost transmisă la IPJ Caraș-Severin, instituție care trebuie să o pună în aplicare”, a spus Camelia Miculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În ce îl privește pe avocatul lui Iacob Chișărău, acesta susține că învinuitul este grav bolnav. „Şi noi ne dorim ca dosarul să fie finalizat cât mai repede, dar trebuie luat în calcul faptul că şi Parchetul a solicitat o expertiză medico-legală. Domnul Chişărău a avut probleme medicale înainte, în timpul şi după producerea accidentului”, a spus Vlad Manoilă, avocatul consilierului judeţean. 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite