Reşiţeanul Flavius Koczi este băiatul de aur al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnastul român Flavius Koczi a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sărituri de la Campionatele Europene de la Montpellier (Franţa). Acesta a reuşit un punctaj de 16.116.

Flavius Koczi este un gimnast complet. Campion european la cal cu manere la Volos, in 2006, si medaliat mondial cu bronz la sarituri. Îşi doreşte o medalie la Jocurile Olimpice din 2012.

“Mic, eram foarte neastamparat şi atunci parinţii au decis să mă ducă la gimnastică. Nu m-am apucat ca sa fac performanţă, dar s-a prins de mine, mi-a placut, am rămas şi uite că am ajuns la lotul de seniori”, a declarat reşiţeanul pentru campioniiromaniei.ro .

Flavius a cunoscut afirmarea la Europenele de la Volos, din 2006. “A fost cel mai frumos moment de pana atunci al carierei. A fost primul meu concurs mare la seniori. Am venit pe locul 2 cu echipa şi am reuşit să iau şi medalia de aur la cal cu manere”, îşi aminteşte reşiţeanul.

Desi a avut performanţe remarcabile la cal cu manere, nu consideră că este apartul favorit. “Cel mai mult îmi place individualul compus, adică să fac şase aparate. Pe lângă, mai sunt calul, solul, săriturile, unde mă descurc mai uşor şi mai bine decât la restul aparatelor”, spune el.

Flavius crede ca s-a impus pentru ca “nu-mi place sa fiu pe locul 2 sau 3. Vreau intotdeauna mai mult şi să fiu cât mai bine clasat la fiecare concurs”.

Deşi a avut o perioadă mai dificilă la lotul de juniori când a vrut să se lase de sport, se bucura acum ca n-a părăsit gimnastica.

Nu se considera o pesoană deosebită faţă de ceilalţi, îi place în timpul liber să pescuiască şi are drept mare hobby maşinile. Speră să nu aiba probleme de sănătate, să mearga şi la Olimpiada de peste 4 ani, iar după retragere să fie antrenor.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite