Ministerul Finanțelor, executat silit de angajații de la fisc din Caraș-Severin. Scadal pe banii angajaților, din cauza unui lider neglijent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza neglijenței unui lider de sindicat, angajații de la finanțe au scos bani serioși din buzunar. Asta, în loc să îi primească. Deși oamenii au câștigat procesul prin care ar fi trebuit să își recapete drepturile salariale de la Ministerul Finanțelor, liderul de sindicat a angajat un executor judecătoresc care nu avea atribuții în ce privește executarea silită a ministerului. Astfel că, peste 170.000 de lei au fost arun

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Caraş-Severin au acţionat instituția în judecată pentru unele drepturi salariale ce nu le-au fost acordate potrivit legilor în vigoare.

Acţiunea a fost admisă, Finanţele fiind obligate să acorde suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare pentru perioada 23.03.2004 – 28.10.2008, corespunzătoare perioadei lucrate de fiecare funcţionar public.


Reclamanţii au fost reprezentaţi în instanţă prin Sindicatul “Direcţiei Financiare Reşiţa”, sindicat care, în luna martie, a făcut cerere de executare silită prin executorul judecătoresc Nicolae Nebunu, solicitând Ministerului Economiei şi Finanţelor plata drepturilor băneşti. Sindicatul a plătit executorului nu mai puţin de 173.650 de lei, numai că, titlul executoriu trebuie pus în execuţie de un executor judecătoresc de pe raza localităţii unde îşi are sediul cel executat, în cazul de faţă, fiind vorba despre Bucureşti. Demersurile executorului Nebunu au rămas fără rezultat astfel că, Angelica Bujor, preşedinta sindicatului, a apelat la serviciile unui alt executor, de data aceasta din capitală, dar a angajat şi un avocat.

Doi dintre reclamanţi s-au săturat de încurcăturile făcute de Angelica Bujor şi şi-au angajat un avocat care să le apere interesele. “Am făcut o cerere către preşedinta sindicatului, rugând-o să ne comunice titlul executoriu şi sentinţa. Dumneaei a refuzat să primească şi să înregistreze cererea. După lungi insistenţe din partea mea a sunat-o pe jurista instituţiei, Camelia Chivu, cerându-i voie acesteia să-mi înregistreze cererea. Jurista, deşi nu era treaba dumneaei, i-a spus să-mi înregistreze cererea. Preşedinta Sindicatului a refuzat apoi să pună ştampila sindicatului pe cererea respectivă şi doar după ce a fost sesizată presă a ştampilat înscrisul”, susţine avocata Loredana Sabo (foto).

Angelica Bujor a dat vina pentru tot scandalul pe avocată. “Nu are voie să vină să dea ordine. Acea sentinţă se eliberează de către judecătorie, nu de mine. Doamna o cere la mine, eu nu sunt judecător”, s-a apărat preşedinta sindicatului. Aceasta nu a putut preciza însă când îşi vor lua oamenii bani, deşi, de la sentinţa definitivă a instanţei au trecut trei ani.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite