UPDATE Polițiștii au oprit la timp răzbunarea în stil mafiot a oamenilor de afaceri din Reșița. Încă doi mafioţi din gruparea lui Bujor au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În paralel cu descinderile Anonymus, alte opt percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață la Reșița, după ce primele semne ale unui conflict mafiot în oraș au apărut săptămâna trecută. Atunci, două persoane au fost reținute cu un arsenal de arme în portbagaj, pentru care nu aveau permis de port armă. Astăzi, întreaga rețea care atenta la viața omului de afaceri Cătălin Radu este destructurată. 

UPDATE ORA 16.45 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut cinci persoane, între care şi pe unul din liderii mafiei din Reşiţa, Bogdan Bujor, care au constituit un grup ce vroia să-şi asigure supremaţia în lumea interlopă.

În acest caz, săptămâna trecută, doi reşiţeni au fost arestaţi, după ce în maşina lor poliţişti rutieri au găsit două pistoale, cartuşe, sticle incendiare, mănuşi, şepci prevăzute cu meşe şi ochelari de soare.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că cei doi făceau parte din gruparea condusă de Bogdan Bujor - ridicat luni din Bucureşti de procurorii DIICOT -, care a pus la cale, în 23 mai 2012, asasinarea patronului unor localuri din Reşiţa, Laurenţiu Cătălin Radu, căruia anterior i-au fost distruse autoturismele şi i-au fost sparte geamurile casei.

"La nivelul DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost demarate cercetări în cadrul dosarului penal 23D/P/2012 având ca obiect infracţiunile de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj, în cauză efectuându-se cercetări sub coordonarea directă a procurorului DIICOT faţă de numiţii M.D.F., B.B. şi alte cinci persoane pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj", au precizat, marţi, surse oficiale citate de Mediafax.

Activităţile de monitorizare şi documentare a infracţiunilor comise de grupul infracţional au fost făcute împreună cu Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Bujor voia să îşi menţină supremaţia în lumea interlopă din oraş, astfel că a organizat activităţi de intimidare şi ulterior anihilare a concurenţei folosindu-i în aceste activităţi în principal pe Randi Tokar, Ciprian Rîpanu, Florina Urziceanu şi Sorin Sonea, precum şi alte persoane folosite punctual. De asemenea, el a avut conflicte de natură financiară avute cu Laurenţiu Cătălin Radu, Ion Gheorghe, zis Toma, şi persoane din anturajul acestora.

UPDATE ORA 11.47 Polițiștii au oprit la timp asasinatul

Gruparea infracţională anihilată astăzi de polițiști, avea ca scop comiterea de infracţiuni cu violenţă și era formată din mai multe persoane cunoscute cu astfel de preocupări. Totul a culminat cu asasinatul omului de afaceri, ce urma să aibă loc în aceste zile. 

La nivelul DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal ce avea ca obiect de activitate infracţiunile de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj. În cauză se fac cercetări sub coordonarea directă a procurorului DIICOT faţă de cunoscutul personaj local, Dan Mândriloiu, a altei persoane din București, considerată a fi capul rețelei criminale, dar şi  față de alte 5 persoane pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj.

Activităţile de monitorizare şi documentare a infracţiunilor săvârşite de grupul infracţional susmenţionat au fost efectuate împreună cu Serviciul Român de Informaţii.

Pe parcursul acestor activităţi au fost obţinute date certe privind modul de acţiune al grupării. Astfel că, aceștia aveau reguli stricte de conspirativitate, gruparea era organizată pe celule cu sarcini precise, făcea activităţi specifice organelor de aplicare a legii pentru asigurarea operaţiunilor, impunea executarea de către noii membrii, a unor activităţi de iniţiere menite să demonstreze loialitatea faţă de grup.

De asemenea, s-au obţinut date privind implicarea grupării în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate în ultima perioadă pe raza municipiului Reşiţa.

Puneau la cale un asasinat

„Toate acestea au culminat cu o acţiune având ca scop uciderea unui om de afaceri din Reşiţa, considerat de membrii grupării infracţionale ca principalul rival. Astfel, pe parcursul mai multor zile gruparea a efectuat activităţi de supraveghere a locuinţei acestuia, iar în data de 23mai s-a luat decizia executării asasinatului”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În cadrul activităţilor de monitorizare fiind certă intenţia grupării, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin.  În urma acțiunii acestora, au fost reținute două persoane: Randi Tokar și Cosmin Rîpanu. Asupa lor, oamenii legii au descoperit două pistoale unul marca Zoraki, calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul M 57 calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant. Faţă de cei doi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Prin urmare, astăzi au avut loc 9 descinderi domiciliare (8 în Reşiţa şi 1 în Bucureşti), în urma cărora  4 membrii ai grupării, dar și alte persoane suspecte că ar fi sprijinit activitatea acesteia, au fost reținuți.

De asemenea cu sprijinul DCCO din cadrul IGPR a fost identificat şi reţinut pe raza mun. Bucureşti unul din liderii grupării, numitul B. B., acesta fiind de fapt cel care a şi dat ordinul pentru asasinatul dejucat. În cursul zilei de azi va fi adus la Reşiţa pentru cercetări.

În prezent, percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora, suspecţii vor fi conduşi la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin pentru audieri.

Până la acest moment la una din locaţii, au fost identificate un pistol cu gaze, arme albe şi un dispozitiv electronic ce pare a fi folosit pentru activităţi antiinterceptare.

UPDATE ORA 10.40 Descinderi în mai multe locații din Reșița

DIICOT Caraș-Severin a destructurat în această dimineață o rețea care punea la cale o tentativă de omor. Cazul are legătură cu cel de săptămâna trecută, atunci când, două persoane, Randi Tokar și Cosmin Rîpanu, ambii din Reșița, au fost surprinși de polițiști cu un arsenal de arme în portbagaj, în apropierea apartamentelului omului de afaceri Cătălin Radu.

Cei doi au fost reținuți vineri pentru 29 de zile, pentru că nu aveau permis de port armă pentru arsenalul descoperit în portbagajul lor. În urmă cu un an, Randi Tokar a fost răpit în timp ce se îndrepta spre casă, dus într-o pădure de la Kilometrul 7, după care împușcat în picior.

Pentru că polițiștii au descins în această dimineață la apartamnetului lui Dan Mândriloiu, și acesta un cunoscut persoanj local, a cărui mașină a fost arsă în urmă cu o lună, în parcare la Kaufland, nu este exclus ca polițiștii să fi făcut vreo legătură între aceste cazuri.
Neoficial, ca să se răzbune pe Cătălin Radu pentru că i-ar fi ars mașina de 15.000 de euro, în parcare la Kaufland, Dan Mândriloiu ar fi pus la cale uciderea acestuia.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite