Dan Dumitru, omul de afaceri care a ajuns la capătul răbdării, din cauză că se simte sfidat de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Dumitru este un om de afaceri pe plan local, care nu a ratat nicio zi de grevă la Reșița. Omul își plătește cu regularitate taxele și impozitele la stat și virează anual în contul fiscului, sume importante pentru impozit pe profit. Pentru că este nemulțumit de care este înțeles cuvântul „democrație” iese în stradă, ca să militeze pentru marea schimbare. Nu duce lipsă de bani, dar visează la schimbarea în bine a lucr

Dan Dumitru spune că nu îi lipsesc banii, dar se simte stupefiat, mințit și umilit. „Acestea sunt trăirile mele actuale”, spune omul de afaceri. Acesta se declară nemulțumit de un guvern inexistent, condus de un președinte care nu are nici o vină în acest dezastru, mințit și înșelat de un parlament ilegitim, blocat să funcționeze, de cele mai multe ori de guvern și mințit de putere că se află în plină democrație, potrivit acestuia.

Dan Dumitru povestește în seara de joi, aflat cu încă doi prieteni în fața Prefecturii, șase jandarmi i-au invitat la poliție fără nici un motiv, atitudine care l-a marcat pe reșițean. Asta pentru că, spune el, nu făceau nimic suspect în fața Prefecturii.

Doar se uitau la protestatari. „Umilit în ultimii ani de explicații date de guvernanți că singurele soluții sunt tăierea a 25% din salarii, pensii trunchiate numai pentru neputincioși, reforma prost începută a sistemul administrativ și clientelar, ineficiența colectării la bugetul statului, inexistența unei strategii economice, neputința accesării fondurilor europene și altele. Acestea sunt în esență motivele”, spune omul de afaceri.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite