„Luptătorul verde” Cornel Popovici Sturza militează pentru un mediu curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Popovici Sturza luptă cu autoritățile pentru ecologizarea iazului de decantare de la Moldomin Moldova Nouă. Acesta este coordonatorul Grupului de Colaborare GEC Nera și crede că un mediu mai curat înseamnă o viață mai frumoasă. Colaborează cu școlile din Clisura Dunării și îi învață pe elevi să devină mai responsabili prin acțiunile de ecologizare pe care le fac.

Acum, finanțarea proiectului prin care ONG-ul GEC Nera le-a atras atenția autorităților că poluarea produce pagube de milioane în Serbia și România s-a terminat, însă „luptătorul verde” nu încetează să îi conștientizeze pe cei responsabili.”În continuare vom aduna 5.000 de semnături, ca să îi convingem pe cei care ne conduc să aloce bani pentru ecologizarea iazurilor de decantare de la Moldomin”, a spus coordonatorul GEC Nera, care de 18 ani luptă pentru un mediu mai curat.

Acesta crede că printr-o luptă comună pentru respectarea mediului înconjurător, oamenii învață să se solidarizeze. Se simte motivat să îi implice însă, și prin natura profesiei sale: a luat doctoratul în ingineria mediului. Crede că cel mai important lucru pe care l-a realizat în anul 2011, a fost elaborarea unui plan local de acțiune, ca să combată poluarea cu praf steril, care îi îmbolnăvește de cancer pe locuitorii din Moldova-Nouă și de peste granițele țării, din Veliko Gradiște.     

 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite