EXCLUSIV: Membrii grupării lui Bujor respectă Legea Mafiotă. Ciprian Rîpanu are tatuat pe braț simbolul Omerta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciripan Rîpanu (foto stânga, în negru)
Ciripan Rîpanu (foto stânga, în negru)

Ciprian Rîpanu are pe mână tatuat însemnul mafiot „Omerta” și refuză colaborarea cu autoritățile. Toți membrii grupării lui Bogdan Bujor refuză să colaboreze cu autoritățile statului. Decizia lor nu este întâmplătoare, atât timp cât unul dintre ei, Ciprian Rîpanu, a luat măsura extremă de a-și tatua pe braț însemnul lumii mafiote, „Omerta”.

În decursul istoriei, acesta a reprezentat, de fapt, interdicția categorică de cooperare cu autoritățile statului. De altfel, anchetatorii s-au lovit de lipsa de comunicare a acestuia, care a refuzat să dea vreo informație despre misiunea sa în cazul asasinării omului de afaceri Cătălin Radu, pe tot parcursul anchetei. Ciprian Rîpanu le-a declarat exclusiv reporterilor „Adevărul” faptul că polițiștii s-au uitat la prea multe filme cu mafioți și că, oricum, procurorii nu au ce să îi facă pentru că nu au destule probe, adunate împotriva lui.

Asta deși, tânărul a fost prins în mașina în care se afla arsenalul cu arme, în fața blocului în care locuiește omul de afaceri.  „Nu am nicio vină, domnule, despre ce asasinat vorbesc polițiștii? Ei cred că suntem în Sicilia aici. S-au uitat la prea multe filme cu mafioți, nu au probe împotriva noastră”, a declarat Ciprian Rîpanu, relaxat, în boxa acuzaților. Tupeul tânărului atinge cote maxime în contextul în care polițiștii l-au prins într-o mașină, alături de Randi Tokar, în fața apartamentuluilui Cătălin Radu.

„Asupa lui, oamenii legii au descoperit două pistoale: unul marca Zoraki, calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul M 57 calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant. Faţă de cei doi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Semne de întrebare vis-a-vis de lider
Ceea ce ridică semne de întrebare în dosarul asasisnării omului de afaceri Cătălin Radu este faptul că în materialul de urmărire penală, spre deosebire de comunicatul de presă al DIICOT, furnizat imediat după descinderi, se arată că șeful reței ar fi cu totul altă persoană decât cea a lui Bogdan Bujor. Potrivit anchetatorilor, adevăratul lider al grupării ar fi Dan Mândriloiu, un controversat om de afaceri din Reșița, ale cărui ordine Bogadan “le asculta orbește”.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, omul de afaceri ar fi declarat la audieri faptul că nu are nicio cunoștință despre această grupare, iar procurorii l-au lăsat să plece liber, fără măcar să îi stabilească vreo interdicție.  Pentru că se cred nevinovați, cei patru „locaotenenți” reținuți săptămâna trecută au făcut recurs la decizia magistraților de a-i trimite la arest pentru 29 de zile. Acesta se judecă astăzi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite