Semn de întrebare asupra concesionării serviciului de termie. CET 2010 ar putea rămâne pe dinafară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu este de părere că autorităţile abilitate în domeniul experizelor financiare trebuie să decidă dacă CET 2010 poate primi în concesiune serviciul de termie. Edilul-șef crede că societatea nu s-ar putea autofinanța, iar dacă ar primi sarcina pe care o cere ar putea falimenta. 

Conducerea CET 2010 afirma miercuri faptul că nu a primit încă un răspuns din partea Primăriei Reşiţa, cu privire licitaţia pentru serviciul de termie, lucru care blochează activitatea instituției. „Singura societate care s-a prezentat la licitaţie pe data de 30 decembrie a fost CET 2010. Din banii angajaţilor și, cu acordul lor, am reuşit să depunem acea garanţie de 50.000 de lei, iar acum suma este blocată pentru că răspunsul întârzie să apară. Ar fi trebuit să știm până pe data de 15 ianuarie, dar primim sau în concesiune serviciul de termoficare”, a spus Aurel Marinescu, directorul SC CET 2010 SA.

Primarul oraşului însă, a precizat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, așa cum le-a prezentat conducerea CET. „Au datorii, nu au prezentat un plan de investiţii, nici plan de dezvoltare şi, în plus, firma are datorii. Ori sunt şi alte societăţi cu bani, interesate să preia termia. Am trimis adrese autorităţilor să vedem dacă în aceste condiţii CET poate primi în concesiune serviciul. Dacă răspunsul este negativ, se organizează încă o licitaţie”, a spus Mihai Stepanescu, primarul orașului de pe Bârzava.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite