Canicula își face de cap în continuare în Caraș! Codul Galben durează până marți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben a fost emis de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru o bună parte din teritoriul ţăriii. Este vorba despre Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi Sud-Estul Transilvaniei. Judeţul Caraș-Severin se numără printre regiunile vizate, unde, în cursul după-amiezelor, va fi caniculă, cu temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade.

Conform site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, disconfortul termic se va accentua, iar în zonele menţionate indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Codul galben rămâne în vigoare până pe 10 iulie, adică marţi. Corturile anti-caniculă sunt deschise în continuare la Reșița, atât în centrul orașului, cât și în cartierul Govândari. Din primele concluzii pe care le-au tras medicii, reșițenii au înțeles că trebuie să se ferească de căldură, astfel că, stau cât mai departe de aerul irespirabil de afară.

"Față de vara trecută, când numărul celor care veneau la corturi cu lipotimii era mare, ziele acestea, oamenii nu au prea circulat prin centrul orașului. Foe sunt plecați în weekend, fie stau în casă, la răcoare", a spus reprezentantul Crucii Roșii de la cortul anti-caniculă din centrul Reșiței.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite