Primăria Reșița angajează avocați, din cauza posturilor blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cel mai recent plen, aleșii locali au decis că este timpul să vină în ajutorul juriștilor Primăriei Reșița, prin angajarea unor avocați care să îi reprezinte. Consilierii inițiatori ai proiectului spun că sunt situații în care au loc mai multe procese în același timp, iar cei doi angajați nu se pot prezenta la acestea. În plus, posturile din administrație sunt blocate.

Potrivit consilierului local Ioan Crina, numărul juriștilor din Primărie este extrem de redus, iar numărul proceselor de ordinul sutelor, astfel că Primăria are nevoie de o lege locală care să îi permită să contracteze serviciile unei case de avocatură. „Astfel, față de această situație, în dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată care reprezintă un grad ridicat de dificultate ce necesită o experiență considerabilă și de specialitate, respectiv alocarea unui timp de lucru peste media normală, considerăm faptul că se impune achiziționarea unor servicii de asistență juridică și de reprezentare în instanțele de judecată a intereselor municipiului Reșița, Consiliului Local și a serviciilor publice aflate în subordinea acestuia în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a spus Ioan Crina la cel mai recent plen al forului local.

Juriști supraîncărcați
Și edilul-șef al Reșiței consideră că este nevoie ca executivul să încheie un contract de colaborare cu o casă de avocatură. „Este oportun acest subiect. Direcția Juridică ne solicită printr-un raport de specialitate să angajăm în limtele legii o firmă de avocatură pentru că posturile sunt blocate. Se îmbolnăvește unul dintre consilierii juridici și nu are cine să îi ia locul. Termenele nu așteaptă și ar fi păcat să pierdem procese din acest motiv”, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite