Topul bugetelor locale din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleșii județeni au repartizat bani comunelor și orașelor din Caraș-Severin din cota defalcată pe TVA. Deși nouă consilieri au fost absenți nemotivați, plenul a întrunit majoritatea, astfel că discuțiile au decurs normal.

Orașele care au primit cei mai mulți bani sunt Oravița și Oțelu-Roșu, urmate de Moldova Nouă și Anina cu câte 600.000 de lei fiecare și Băile Herculane, localitate căreia aleșii județeni i-au repartizat 520.000 de lei.  În ce priveşte comunele, cel mai mare buget i-a fost repartizat localităţii Bozovici, care a primit 436.000 de lei.

„În afară de faptul că am rămas cu datorii pe proiectele pe care le-am avut în derulare, avem nevoie în continuare de bani ca să asigurăm salariile. Bozovici a fost, este şi va fi un centru administrativ”, a precizat Aurel Miclea, primarul comunei.

În cadrul plenului, ca să nu existe discuţii, preşedintele forului a explicat care a fost criteriul care a stat la baza repartizării bugetare. „Legea spune că banii se alocă în funcţie de proiecte”, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Reșița fără bani
Orașul de pe Bârzava nu a primit bani pentru că are încasări la buget de 100 de milioane de lei, potrivit oficialilor de la forul județean. Edilul Reșiței se declară supărat de acest aspect. "Mă întreb dacă nu au mustrări de conştiinţă consilierii judeţeni atunci când trec printr-o Reşiţă cenuşie, cu gropi în asfalt”, a spus edilul-şef al oraşului, Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite