Cum se dezvoltă stațiunea frecventată cu regularitate de împărăteasa Sisi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la Strada Romană sunt gata deja
Lucrările la Strada Romană sunt gata deja

Banii pentru investiții sunt alocați de Guvern, așa cum este cazul Aquaparcului, sau câștigați prin proiecte finanțate de Uniunea Europeană, așa cum este cazul reabilitării centrului istoric, a Străzii Romane sau a alimentării cu apă a orașului. Cert este că orașul s-a transformat într-un mare șantier.

„Pe lângă proiectele de 40 de milioane de euro, unele dintre acestea fiind deja implementate, și investitorii au băgat sume importante în dezvoltarea propriei afaceri. Numărul turiștilor este deja în creștere, iar odată cu finalizarea celui mai mare aquaparc din țară, administrația locală se așteaptă ca turiştii să fie cu 50 la sută mai mulți, încă din prima lună de funcționare”, a declarat Nicușor Vasilescu, edilul-șef al orașului-stațiune.

Bani în reabilitarea centrului istoric
Punctul de maximă atracție turistică al stațiunii îl reprezintă Centrul Istoric, cu imobilele sale de o valoare arhitecturală deosebită, toate aflându-se pe lista monumentelor istorice.  Hoteluri precum Traian, Decebal, Pavilionul 5 sau Vila Elisabeta sunt deosebit de importante pentru istoria locului, iar acum se lucrează la reabilitarea lor. Potrivit istoricilor, faptul că toate acestea intră într-un amplu proces de reabilitare este un lucru pozitiv. Asta, mai ales că „amintirile” din vremurile apuse sunt pe cale de dispariție.

 „La 1 martie 1887, pe linia Timişoara-Caransebeş-Băile Herculane a călătorit şi împărăteasa Austro-Ungariei, Elisabeta (Sissi). Ea a locuit până la 13 aprilie la vila Tatarczy din staţiune, unde a fost vizitată şi de regele României, Carol I, şi de soţia acestuia”, povestește istoricul Mircea Rusnac. În plus, lucrările de reabilitare ale Străzii Romane sunt gata deja. Acum, statuile romane amplsate de o parte și de alta a străzii, dar și iluminatul ahitectural redau atmosfera vremurilor trecute. Valoarea proiectului depășește 800.000 de euro, iar finanțarea este europeană.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite