Dascălii refuză să mai dea cu subsemnatul la Parchet din cauza bacalaureatului. Probele scrise, în criză de supraveghetori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, în Caraș-Severin, procurorii au declanșat o amplă anchetă privind frauda de la bacalaureat, anul acesta profesorii nu se mai declară interesați să participe în calitate de supraveghetori la probele scrise. Ancheta Parchetului este încă în plină desfășurare.

Anul trecut, bilanțul bacalaureatului a însemnat pentru Caraș-Severin 127 de lucrări identice la Caransebeș și peste jumătate din numărul de absolvenți respinși. Rezultatele au plasat județul în coada clasamentului privind promovarea testului de maturitate. Autoritățile, dascălii și elevii au fost responsabili atunci, în egală măsură. Ca să scape de socoteala pe care ar trebui să o dea din cauza stricteții examenului, cadrele didactice din Caraș preferă să stea departe de organizarea examenului.

„Singura problemă care ar putea exista este cea a supraveghetorilor și a evaluatorilor pentru probele scrise. Ne trebuie 800 de supraveghetori, iar până acum sunt înscriși doar 410, ceea ce înseamnă, totuși, o creștere față de ultima întâlnire cu directorii de școli, atunci când erau înscriși numai 120 de persoane, interesate de implicarea în examenul de bacalaureat”, a declarat astăzi, inspectorul școlar general, Adrian Doxan, care mai ocupă doar astăzi funcția de conducere în instituția publică.

În altă ordine de idei, Adrian Doxan a anunțat că în visteria județului Caraș-Severin au ajuns 18.000 de lei pentru cumpărarea a 120 de camere web, astfel încât aceastea să fie amplasate în fiecare sală în care se susține examenului, dar și pe holurile instituțiilor de învățământ, așa cum prevede legea.

„Față de cele 227 achiziționate anul trecut, mai este nevoie de 120. Toate acestea,  acoperă toate sălile pentru examenul de bacalaureat, în eventualitatea în care toți cei picați anul trecut se vor înscrie la susținerea testului”, a adăugat inspectorul general. Dacă în medie, circa 3.200 de absolveți dau bacalaureatul într-un an, în sesiunea din iunie sunt așteptați cu 2.000 mai mulți. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite