Reşiţenii ar putea rămâne fără apă, deşi au cinci baraje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal se iveşte la orizont între autorităţi, conducerea TMK şi oficialii de la Aquacaraş. Asta pentru că, nici până la această oră nu a fost semnat un contract de prestări servicii de captare, pompare şi transport al apei între ruşi şi oficialii care furnizează apă în sistem centralizat.

La mijloc a fost prinsă administraţia locală. „Am primit o informare de la societatea TMK că nu s-a semnat contractul în baza căruia reşiţenii primesc apa brută. Asta, deşi conducerea Aquacaraş a fost invitată la discuţii de nenumărate ori”, a spus ieri primarul oraşului, Mihai Stepanescu. În cei îi privesc pe cei care conduc uzina reşiţeană, aceştia trag un semnal de alarmă că este inadmisibil ceea ce se întâmplă. „În data de 17 februarie, urmează să aplicăm sistarea serviciului.

La citirea contoarelor au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii SC Aquacaraş SA, dar care au refuzat semnarea procesului verbal de citire a contoarelor”, a precizat directorul executiv al TMK Ioan Romulus, în comunicarea transmisă municipalităţii. În ce îi priveşte pe cei care conduc societatea de furnizare a apei în sistem centralizat, aceştia spun că lucrurile nu stau chiar la modul prezentat de municipalitate. "În cursul săptămânii trecute, reprezentanţii SC Aquacaraş SA şi cei ai SC TMK SA s-au întâlnit pentru a discuta asupra aspectelor contractuale. Nu s-a căzut de acord asupra anumitor aspecte contractuale, aspecte ce urmează a fi negociate în continuare”, spune Adriana Almăjan, purtătorul de cuvânt al Aquacaraş. Aceasta a adăugat că nu se pune problema sistării alimentării cu apă brută a Municipiului Reşiţa. „Până în momentul în care se va cădea de acord asupra tuturor aspectelor contractuale, SC Aquacaraş SA va emite comenzi de furnizare apă brută către SC TMK SA", a adăugat Adriana Almăjan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite