Prima ceartă în USL: aleșii PSD au părăsit sala Consiliului Județean Caraş, din cauza vicepreşedinţilor propuşi de PNL. Frunzăverde promite dezvăluiri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale

Ședința de plen a forului județean, în care ar fi trebuit să se valideze mandatele de consilieri județeni și să se aleagă cei doi vicepreședinți, s-a încheiat cu scandal și cu o posibilă ruptură în cadrul USL. Asta după ce, liberalii au făcut două propuneri PNL pentru funcțiile de vicepreședinți. 

Consilierul județean liberal, Iustina Turnea, i-a propus pe Ionesie Ghiorghioni și Ilie Iova, ambii PNL, pentru a ocupa funcțiile de vicepreședinți ai forului. Aleșii social-democrați au cerut o pauză de consultare și au părăsit sala de ședințe. Fără să fie nevoie de votul lor,  restul aleșilor au votat pentru validarea celor doi liberali pe funcții.

“Astăzi mă așteptam ca, în calitate de copreședinte al USL, grupul de consilieri să se numească USL, pentru că noi am candidat pe aceleași liste electorale. Din păcate, domnul președinte a vrut să scindeze USL-ul în două, semn că PNL are un grup de consilieri propriu, iar PSD la fel. De altfel, nici colegii de la PC nu au fost nominalizați, știind că USL este constituit din PNL+PC și PSD. În al doilea rând, prin cele două propuneri care au fost făcute de grupul PNL, se încalcă grav și flagrant protocolul național în care se spune că, cei doi vicepreședinți vor fi de la cele două partide. În această situație cred că este un atac la USL și părăsim lucrările Consiliului Județean până la reglementarea situației la nivel național. În această seară mă întâlnesc cu conducerea partidului la București”, a declarat astăzi președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Președintele PNL, Marce Vela explică faptul că lucrurile nu stau chiar așa, cum sunt descrise de social-democrați. Asta, mai ales că s-au purtat discuții pe această temă încă din luna martie, după ce Sorin Frunzăverde a părăsit PDL, iar Mihai Stepanescu s-a alăturat PSD. “Acest mod de lucru, în care PNL are majoritate în Consiliul Județean, iar PSD la Consiliul Local este o discuție care s-a purtat încă din luna martie, între liderii politici județeni și, în prezența lui Victor Ponta. Colegii de Alianță văd că nu o mai recunosc. Ei spun acum majoritate, majoritate, dar vor un vicepreședinte PSD și ne dau un viceprimar PNL la consiliul local. Este o discuție care se poate purta, dar gestul lor de a părăsi sala este necolegial”, a declarat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin. 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin susține același lucru. “Niciodată nu am avut vreo discuție despre un vicepreședinte PSD. Obiectivul negociat pe care noi l-am avut a fost Consiliul Județean, lucru care s-a și întâmplat prin validarea celor doi vicepreședinți PNL”, s spus liderul PNL. Acesta a adăugat că săptămâna viitoare va susține o conferință de presă în care va veni cu dovezi despre atitudinea necolegială pe care unii dintre colegii de alianță au avut-o pe perioada campaniei electorale. Potrivit unor surse, o parte dintre social-democrați i-ar fi îmbiat pe oameni să voteze cu liderul UNPR pentru forul județean și nu pentru liderul USL, Sorin Frunzăverde.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite