Viteza este principala cauză a morții pe drumurile publice. Vezi aici topul șoselelor însângerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferii care "gonesc" nebunește pe șosele fac cele mai multe victime
Șoferii care "gonesc" nebunește pe șosele fac cele mai multe victime

În primele nouă luni ale anului 2011, numărul accidentelor cu victime este mai mare cu 2% decât în 2010. În ce îl privește pe cel al răniţilor grav, statistica arată că a crescut cu 22%, iar cel al răniţilor uşor este mai mare cu 28%, față de anul precedent. Principala cauză rămâne în continuare viteza.  

În primele nouă luni ale acestui an, 101 persoane au fost rănite grav. Potrivit statisticii rutiere, șoferii care nu respecat regimul legal de viteză este sunt mai puțini faţă de anul trecut, însă aceasta rămâne principala cauză a accidentelor.

“Scade numărul persoanelor decedate : de la 10 la 6 morţi, creşte în schimb cu 20% numărul persoanelor vătămate ca urmare a accidentelor produse din această cauză”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În ce privește celelalte cauze ale tragediilor de pe șosea, pe locul al doilea se plasează nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de biciclete și mopede, iar pe locul al treilea, indiciplina pietonală. În total, primele trei cauze cumulează 50% din numărul de accidente înregistrate la nivelul judeţului.

Drumurile pe care au loc frecvent accidente
În judeţul nostru cel mai mare număr de accidente s-a înregistrat pe reţeaua de drumuri naţionale, urmată de reţeaua stradală, cu 117 accidente.

Creşteri la numărul de accidente față de 2010 au fost înregistrate pe DN.6, DN.58/B și DN.67/D. De altfel, DN 6 mai este cunoscut și sub denumirea de “Drumul Morții”, din cauza numărului mare al accidentelor mortale care au loc din diverse cauze.

În 2011, numărul accidentelor și al victimelor din mediul urban a crescut, iar în mediul rural a cunoscut o ușoară scădere.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite