Specialiștii SMURD sunt pregătiți să intervină, de astăzi, în tot județul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
64 de paramedici vor lucra pe ambulanțele de prim ajutor din Caraș-Severin
64 de paramedici vor lucra pe ambulanțele de prim ajutor din Caraș-Severin

De astăzi, serviciul SMURD a devenit funcțional în Caraș-Severin. Acesta are în dotare cinci ambulanțe, care au venit în județ încă de anul trecut, în urma unui proiect european, câștigat de Consiliul Județean. Inaugurarea a avut loc în prezența ministrului Gabriel Berca.

Prezent la Reșița pentru inaugurarea serviciului SMURD, ministrul de interne Gabriel Berca a adus în atenția celor prezenți faptul că actualul Guvern nu renunță la regionalizarea țării. „Regionalizarea este o problemă importantă pe care o avem în vedere. Este o prioritate pentru mine. Trebuie să vedem principiile acestui important proces, care se vor discuta în comisiile parlamentare și în perioada urmatoare, să se și pună în aplicare”, a spus astăzi, la Reșița, ministrul de interne Gabriel Berca.

Acesta a adăugat că și atragerea fondurilor europene va fi mai accesibilă pentru autorități, iar odată cu regionalizarea vor putea fi absorbiți mai mulți bani puși la dispoziție de Uniunea Europeană.

În ce privește funcționarea SMURD în Caraș-Severin va fi asigurată de 64 de paramedici, angajați ai ISU Semenic, dar și de medici specialiști, ce sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Reșița și își vor face datoria pe ambulanța de terapie intensivă. Ambulanțele vor fi trimise în tot județul: una ajunge la Caransebeș, una la Bozovici, iar cea de a treia la Oravița. Personalul va asigura permanența în toate subunitățile ISU Semenic din localitățile amintite.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite