Arsenal militar descoperit la Reşiţa, în trafic: pistoale militare, cagule şi un cuţit de vănătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele au fost descoperite în trafic
Armele au fost descoperite în trafic

Poliţiştii din Reşiţa au descoperit un adevărat arsenal militar într-o maşină. Deţinătorii armelor au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Deocamdată nu s-au stabilit cu exactitate toate împrejurările, dar cercetările continuă.

Pe data de 23 mai, Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la prezenţa suspectă a unui autoturism în care au fost remarcate două persoane. Patrula mobilă de siguranţă publică care a ajuns la faţa locului i-a legitimat pe Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar. Cu ocazia investigării, au fost găsite şi reţinute mai multe arme: un pistol de culoare neagră ce prezenta caracteristicile unei arme militare cu încărcător în care se aflau 8 cartuşe 6,5 şi un pistol marca Zoraki, cal. 9 mm, cu încărcător aferent în care se aflau de 12 cartuşe.

Nu aveau permis pentru arme

Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar, cei care se aflau în maşină, au declarat că nu posedă permis de port armă pentru aceste arme. De asemenea, în autoturism au fost descoperite sticle în care se aflau substanţe inflamabile, un cuţit de mari dimensiuni, mănuşi, ochelari de soare şi şepci prevăzute cu câte o meşă.

Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Inculpaţii au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 ore. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

"În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din primele verificări se pare că este vorba de un pistol neletal şi unul letal", a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite