Soarta vitezomanului este decisă în zi cu ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Hauptmann, cercetat pentru curmarea a şase vieţi în iulie 2009, află astăzi dacă va fi trimis în judecată sau nu. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş impune efectuarea unei noi expertize sau îl trimite pe Hauptmann în faţa instanţei.

Considerat un tip norocos după ce a scăpat cu viaţă din carnagiul în care au pierit şase oameni, Claudiu Hauptmann îşi joacă soarta într-o zi de marţi, 13. Şansa tânărului care a ieşit viu dintre fiarele contorsionate rămase în urma impactului nimicitor dintre cele două maşini depinde acum de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu.
Dosarul „carnagiului din Banat” a fost instrumentat de procurorul Jean Moraru, de la Judecătoria Deta, care a considerat că există toate elementele necesare pentru ca şoferul vitezoman să dea socoteală în faţa legii.
Avocaţii familiei Hauptmann au găsit însă soluţia prin care să mai întârzie apariţia tânărului în faţa instanţei de judecată. „Noi am cerut efectuarea unei alte expertize, mai exact, evaluarea stării tehnice şi traiectoria celuilalt autoturism implicat în accident. A fost o ciocnire, au fost implicate două maşini şi e normal să vedem exact ce s-a întâmplat cu fiecare dintre ele”, a explicat Adrian Fanu-Moca, avocatul lui Claudiu Hauptmann. Jean Moraru, procurorul de caz de la Judecătoria Deta, susţine că finalizarea dosarului nu poate întârzia prea mult. „Eu aştept acum soluţia de la Parchetul Tribunalului Timiş. A fost înaintată o plângere împotriva unei ordonanţe de-a mea şi acum trebuie să se pronunţe şi prim-procurorul, Ion Braşoveanu. Dosarul va trebui soluţionat cât de curând”, a precizat Moraru.

Plângere împotriva ordonanţei procurorului
Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, Ion Braşoveanu, confirmă spusele colegului său. „Este o plângere înaintată împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a respins cererea de probaţiune şi, probabil că, astăzi va fi soluţionat“, a declarat Braşoveanu. Apărătorii lui Hauptmann cred însă că expertiza invocată de ei este foarte importantă şi că prim-procurorul se va pronunţa în favoarea efectuării acesteia.
„În momentul de faţă, putem spune că e un blocaj procedural. Procurorul de caz nu a considerat necesară efectuarea expertizei cerute de noi, dar aşteptăm să se pronunţe şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, a declarat Adrian Fanu Moca.

Cel mai grav accident al deceniului
Autoturismul Peugeot, condus, conform primei expertize, de Claudiu Hauptmann cu 160 de km/h, a pătruns pe contrasens unde s-a lovit violent cu un Espero, în care se aflau patru persoane. Toate au decedat pe loc. Alte două tinere de 18 ani, pasagere ale maşinii conduse de Hauptmann, s-au stins şi ele. Cristian Budaci şi şoferul vitezoman sunt singurii supravieţuitori ai celui mai grav accident rutier petrecut pe şoselele din Banat în ultimul deceniu. Ambii însă au rămas cu sechele şi nu vor scăpa de ele tot restul vieţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite