Tineretul Reşiţei intră în acţiune la nivel internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii sunt pregătiţi să discute cu tinerii din Europa despre democraţie
Reşiţenii sunt pregătiţi să discute cu tinerii din Europa despre democraţie

Tinerii voluntari din Caraş iau parte la un proiect de schimb de experienţă cu organizaţii din Uniunea Europeană. Azi s-a dat startul primelor întâlniri pe care Centrul de Voluntariat Reşiţa le derulează în 2010, prin programul „Tineret în Acţiune”.

Patru tineri reşiţeni şi-au luat astăzi zborul spre localitatea Lorca din Spania, pentru un prim seminar din cadrul proiectului european. „Nu este prima dată când particip la un schimb de experienţă şi mă bucur că fac parte din această echipă. Este o ocazie specială pentru noi să ne implicăm în problemele comunităţii şi ne bucurăm că la acest proiect vor fi prezenţi tineri din cinci ţări diferite, de la care avem câte ceva de învăţat”, a explicat voluntara Carina Vasile. Reşiţenii vor putea lua parte la acest proiect alături de tineri din Franţa, Spania, Polonia şi Ungaria.

Să fim democratici!
„D-constructing D-mocrazy” este un proiect internaţional care îşi propune să întărească relaţiile tinerilor cu mecanismele democraţiei adevărate şi să îi ajute să profite de oportunităţile pe care acestea le oferă. „Principalul scop constă în participarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii locale, naţionale sau regionale. Andreea Elena Iancu, Alexandra Rotar, Carina Vasile şi Alin Juca sunt cei care au participat la cele mai multe dintre acţiunile făcute de noi şi au avut un grad mare de implicare. Cu siguranţă, se vor descurca foarte bine şi în Spania“, a declarat Sorina Nihta, preşedintele Centrului de Voluntariat Reşiţa. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 12 luni. Se va crea astfel o reţea de tineri activi la nivel local în comunităţile lor.
„Sunt nerăbdătoare să cunosc şi alte idei ale tinerilor din Europa. În perioada 4 - 10 februarie 2010 vom avea ocazia să punem bazele proiectului care se va desfăşura în următorul an”, a spus Alexadra Rotar una dintre tinerele care au plecat în Spania.

Parteneriat de succes
Partenerii români din proiect sunt Centrul de Voluntariat Reşiţa, ca reprezentant al societăţii civile şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin, ca şi autoritate publică în domeniul tineretului. De altfel, cele două instituţii au mai scris astfel de proiecte şi în trecut. Efectele au fost aceleaşi: deschiderea orizonturilor şi întărirea încrederii în forţele proprii ale câtorva zeci de tineri reşiţeni. Fie că iubesc munca de voluntariat, fie că sunt simpli liceeni, reşiţenii se implică în egală măsură în viaţa comunităţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite