Cât îi costă pe reşiţeni o casă de vacanţă în zonele montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O oază de relaxare, departe de tumultul oraşului şi de poluare, printre pădurile de judeţ, costă cel puţin 25.000 de euro. Staţiunile montane sunt invadate de căsuţele de vacanţă ale reşiţenilor care vor să scape de praf şi agitaţie la sfârşit de săptămână.

Oferta de case de vacanţă în zonele montane a crescut în ultimul an. În zona Văliug, Crivaia Gârâna sau chiar Dognecea au început să apară diferite construcţii noi a căror proprietari sunt văzuţi mai mult la sfârşit de săptămână. Agenţii imobilari spun că aceste zone sunt căutate în special pentru pentrecerea weekendului într-un mediu liniştit. Preţul unei locuinţe variază în funcţie de locaţie şi suprafaţă.

Preţ pe metrul pătrat
„Noi avem de vânzare o casă de vacanţă la Crivaia. Preţul acesteia este de 90.000 de euro şi are 270 de metri pătraţi construiţi şi alţii 600 de metri teren”, a spus Ioan Bălănoiu, manager agenţie de turism. Conform acestuia preţurile nu au crescut faţă de ani anteriori şi o parte din cei pe care îi interesează o locuinţă la munte sunt clienţi din Timişoara.
O altă localitate vânată de cei care vor o casă de vacanţă este Dognecea. Aici preţul unui imobil în apropiere de lac, cu o suprafaţă de teren de 1.300 de metri pătraţi, costă 27.000 de euro. Pentru cei care îşi doresc doar un teren pentru a ridica o casă, zona Gărâna este una foarte cotată. Aici preţurile terenurilor variază între 30 şi 50 de euro metrul pătrat. Şi Văliugul este o opţiune pentru persoanele care vor o casă de vacanţă. Aici primăria va cesiona în aproximativ o lună suprafeţe pentru construcţii.
„Avem sute de cereri de concesionare de teren. Până acum am onorat trei cereri. În maxim o lună vom da teren şi altor doritori”, a spus Marius Mocanu, primarul localităţii Văliug. Aici preţurile unui teren de peste 1.500 de metri cu toate utilităţile depăşeşte 35 de euro metrul pătrat.

Relaxare şi afacere
Cei care optează pentru un astfel de imobil în zona montană pot beneficia de frumuseţile turistice, dar şi de oportunitatea deschiderii unei mini-pensiuni pentru vizitatorii din aceste locuri. În ultima perioadă, numărul pensiunilor este în creştere, zona fiind foarte atractivă pentru turiştii care vin şi de la 120 de kilometri pentru aerul curat de la munte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite